Peugeot 208'in 5 kapılı versiyonda ki en üst modeli olan 208 Allure 1.6 e-HDI Auto6R'yi test edip fotoğrafladım. Aracın sınıfını aşan bir kaliteye sahip olduğunu söyleyebilirim. C Segmenti bir araca sahip olmama rağmen evet bunu alabilirim diyebiliyorum.

Fotoğraflarla beraber aracı anlatmaya başlayalım.

Aracın dış tasarımı özellikle Peugeot severlerden eleştri alsa da bence Harika... Aracın genel görünümü ve tasarım detayları her 208'deki gibi beni etkiliyor. Test aracımızda bulunan ekstra aksesuarlar bu araca olan beğenimi daha da arttırdı diyebilirim.

Dış Görünüm

Ön yüzde Ledli ve Mercekli Farlar, Amblemden doğan çizigiler, küt burun yapısı, krom sis çerçeveleri ve ızgara dikkat çekiyor.










Yan tasarımda 3 Kapı ve 5 kapı birbirinden ayrılıyor.5 kapı da stoplardan başlayan çizgi ön kapıya doğru uzanarak yok oluyor. Allure modelinde Krom cam Çerçevesi standart. Arka yan ve bagaj camı fabrikasyon olarak koyu...





Arka tasarımda Bumerang stili Ledli stoplar ve Aslan logosu üzerindeki (Camın altına yerleştirilmiş) PEUGEOT yazısı güzel bir detay. Sis farının konumu ise atası 206yı andırıyor.



Aracın ön ambleminden doğan tavan çizgileri 208'in bir diğer güzel noktası.



Araçta 16" Alüminyum Alaşımlı jantlar ve Michelin Energy Saver Lastikler bulunyor.



Dış görünüm için birkaç fotoğraf daha...









Teknik

Motor yeni nesil Euro V 1.6 HDI 92Hp. Aracın maksimum torku olan 230nm'i 1750d/d sunması onu şehiriçi keyifli bir araca dönüştürüyor. Auto6R nin olgunluk döneminde olduğunu DS5 testimde de yazmıştım. Aynı durum 208 Auto6R için de geçerli. Vites geçişleri kararlı ve yumuşak. Mikro Hybrid (e-HDI) sistemi ise çok hızlı çalışıyor. Şu an otomotiv endüstrisinde en hızlı ve sorunsuz sistemi (Start&Stop) PSA grubu kullanıyor.



Aracımız yanımızda değilse bize onu Anahtarlar simgeler. 208'in Şık anahtarı...





İç Tasarım ve Detayları

Küçük Direksiyon Simidi, Direksiyon Simidi üzerinden görülebilen göstergeler ve SMEG ekran....


Direksiyon Simidi üzerinde ünite için düğmeler mevcut. Peugeot yazısı oldukça şık.


Açık renk döşene oldukça ferahlık katıyor. Kapı Tasarımları oldukça güzel görünüyor. Allure modelinin trim ve döşemeleri üst sınıf.








Koltuk kaliteleri ve destekleri gayet güzel




SMEG ünite (Radyo, CD Çalar, Mp3, Bluetooth ve Yol bigisayarı)






Gösterge (Orta ekran Allure modelinde Renkli)






Çift bölgeli Otm. Klima


Bagaj hacmi B segmenti için yeterli diyebilirim.



Teslim ederken...

Aracı kullanmak oldukça keyif verdi. Sürüşün oldukça konforlu aracın ise oldukça stabil olduğunu söyleyebilirim. 208'in kesinlikle en alınası modellerinden birisi olan Allure 1.6 e-HDI 'dan ayrılmak zor oldu.

Kapalı alanda olduğumuzdan araç beni Refakatçi Aydınlatma ile uğurladı.





Bu test için desteklerini esirgemeyen Aktif-İriyıl Otomotiv'e ve Satış Sonrası Müdürü Hakan Bey'e teşekkür ederim.

Ömer GEDİK