Bir süre önce Partner Tepee Outdoor tanıtıldı. Aslında bununla ilgili daha önceden bir konu açacaktım ama sınavlar ve yoğunluk derken konuyu açamadım.

Peugeot Partner Tepee çıktığı zamandan beri aslında ticari amaçlardan ziyade binek kullanıma çok uygundu. Modüler yapısı, üst seviye donanımları, kaliteli malzemeler ile bir çok binek kullanıcısı kendine çekmeyi başarmıştı. Şimdi ise Partner Tepee yeni donanımları yeni ekipmanları daha da güçlü. Şimdi biraz da araçlardan bahsedelim.

Partner Tepee Outdoor

Tepee Outdoor daha önce 3008 den tanıdığımız özel çekiş kontrol sistemi Grip Control ün Partner Tepee'ye aktarılmış hali. Bu özel çekiş sistemi önden aktarmada gerekli kuvvet dağılımını sağlayarak çekiş kontrolü sağlıyor. Eski Partner'da (Partner Origin) Adventure modelinde kilitli diferansiyel bulunmaktadydı bu sayede özel çekiş kontrolü sağlanıyordu ama bu yeni elektronik sistem farklı zemin koşulları için çekiş kontrolü sağlıyor.

Tepee Outdoor'da PSA grubunda sıkça kullanılan DV6 kodlu 1,6 HDI 90 Hp lik ünite mevcut. 1750 d/d 'da ürettiği 215 Nm tork ile gerekli çekiş sağlanıyor. 1422 kg ağırlığı ve hacmi baz alındığında karma yakıt tüketimi 5,9 LT/100 km olarak çıkmış.

Aracın güvenlik donanımı oldukça iyi. ABS, AFU(Acil Fren yardım Sistemi), REF(Fren gücü dağıtım Sistemi), ESP, Hill Holder, Sürücü Yolcu ve Yan Hava yastıkları, piroteknik emniyet kemerleri, ön ve arkada Isofix bağlantıları mevcut.

Donanımda ise Premium'dan Yükseltilmiş Süspansiyon, 16 yerine 15 inç jant kapaları ve 195 70 15 lastikler, Siyah maşpiyel koruma çıtası, outdoor tipi yarı siyah ön tampon, ön sislerde krom çerçeve, ve kapılarındaki Outdoor logosu ile ayrılıyor.

Partner Tepee Premium Pack Zenith

Partner Tepee çıktığı ilk günden beri Premium Pack donanımıyla göz dolduruyor. Cruise Control, Çift Bölgeli Otm. Klima, deri direksiyon, Özel kumaş koltukları ve tüm detayları onu bu sınıfta özel kılıyordu. Ama genellikle yabancı kataloglardan Türkçe ye çevrilmiş kataloglarda görülen parçalı Cam tavan tüm Premium Pack alıcılarının dikkatini çekiyordu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Autoshow'da PEugeot Türkiye bu eksiği giderdi. Yeni Zenith modeli Parçalı Cam tavanıyla bu sınıfta en uç nokta olmayı başarmış oldu.

Tepee Zenith donanımı dışında 1,6 HDI 110 HP 240 ( Overboost ile 260 Nm) lik motoruyla da göz dolduruyor. Ekonomik, güçlü ve sorunsuz... Tam da bu sınıftan beklendiği gibi.

Fiyatları da yazmak isterim.

Partner Tepee Outdoor 1.6 HDI 90 Hp 215 Nm 5 ileri manuel 33,900 TL
Partner Tepee Premium PAck Zenith 1.6 HDI 110 Hp 240 Nm(260 Nm) 5 ileri manuel 37.950 TL