PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : usb'ye taktığımız flash belleğin virüslü olması ihtimali!!



muhti
20-12-2010, 23:48
arkadaslar usb girişine takacagımız flash belleğin virüslü olması durumunda ne gibi sorunlar bizi bekliyor bu konuda bir başlık göremedim bilenler varsa paylaşabilir mi?

kürşatalp
21-12-2010, 00:55
Öncelikle aracınınız hayırlı olsun güle güle binin.Aracın müzik ve bluetooth sisteminde gömülü işletim sistemi vardır.(çamaşır makinası,araç motoru işletim sistemi,asansörler vb. şeyler birer gömülü işletim sistemiyle denetlenmeye örnektir.)Gömülü işletim sistemlerinde dışarıdan harici erişimle kullanıcıların data yükleyebileceği bir dahili hafıza bulunmamaktadır.Gömülü işletim sistemlerinde yazılım güncellemesi,update gibi işlemler sadece o iş için tasarlanmış özel cihazlarla(örnek olarak araba motorları için servisteki bilgisayarlar[nxr ler] verilebilir.)gerçekleştirilir.Virüste bir çeşit data olduğu için dolayısıyla aracın müzik sisteminde yerleşebileceği dahili bir hafıza yoktur.Sadece siz virüslü flash belleği taktığınızda virüs sistemin çalışmasına mani olabilir belki ama flash belleği çıkarınca virüs data sının kalıcı olarak yerleşebileceği dışarıdan erişimli dahili hafıza olmadığı için herşey normale dönecektir bana göre.Tabi tam net konuşmak için sistemde kullanılan gömülü işletim sisteminin yüklü olduğu belleğin özelliğini ve net olarak dışarıdan erişimin mümkün olup olmadığını bilmek gerekir.Söylediğim bilgiler elektronik-bilgisayar alanındaki lisans eğitimim boyunca edindiğim tecrübelerden ibarettir.Kesin konuşmak için ya deneyip görmek lazımdır(deneyerek öğrenme en pahalı öğrenme çeşididir.)yada sistem parçalarının datasheetlerini bulup(bulmak zor iştir) çıkarım yapmak gereklidir.

cmr_cihangir
21-12-2010, 11:47
Kürşatalp eline sağlık dostum bundan daha güzel izah edilemezdi ;). Sana %99 katılmakla beraber bilişimde imkansız diye bir şeyin olmadığını da hatırlatmak isterim. Ama bizim gibi sıradan kullanıcıların bu konuda endişelenmeleri gereksiz

kürşatalp
22-12-2010, 13:27
Kürşatalp eline sağlık dostum bundan daha güzel izah edilemezdi ;). Sana %99 katılmakla beraber bilişimde imkansız diye bir şeyin olmadığını da hatırlatmak isterim. Ama bizim gibi sıradan kullanıcıların bu konuda endişelenmeleri gereksiz

Teşekkür ederim ,dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.Bilişimde imkansız diye bir şey yoktur bunda hemfikiriz.Gönül isterdi ki bu imkansız denilen şeyleri biraz da biz başarsak ,biz üretsek işte o zaman bu bilişimin sınır tanımazlığı Türk insanı olarak bizim için daha anlamlı olurdu...

ysf76
14-01-2011, 21:42
arkadaşlar yanlış anlamayın ama hangi usb :D ye takıyorsunuz 308 de bu flashh belleği.

kürşatalp
14-01-2011, 22:30
308 Premium plus donanım seviyesinde techno paket opsiyon paketine sahip olan 308 lerde var usb girişi orta kol dayama kolçağının içerisinde.Yani eğer aracınız premium plus-techno pakete sahip değilse orjinal olarak usb girişiniz yoktur araçta...

ysf76
14-01-2011, 22:35
teşekkür ederim kürşatalp.bilmiyordum bunu.çok güzel bir özellikmiş.

muhti
14-01-2011, 23:15
konuyu açmışım ama unutmuşum cevap vermeyi.. teşekkürler kürşatalp bilgilendirme için. gerçekten de çok güzel bir özellik direksiyon altındaki koldan parça değiştirmekte çok pratik oluyor..

chucoo
14-02-2011, 08:12
Arkadaşlar usb bellekte virus olup olmadığını bizler bilgisayara takarak anlıyoruz ve windowsda çalışan virus programı diyor ki bu bellekte virus var. ancak siz gidip onu machintosh yada linux yüklü bilgisayara takarsanız virus falan göremezsiniz çünkü virus sadece windows için yazılmıştır. Dünyada yazılan viruslerin %95'inden fazlası windows için olmakla beraber geri kalanı da linux ve mac içindir.

Bu durumda birisi çıkıp peugeot 308 yazılımına özel bir virus yazmadığı sürece içinde tepeleme windows virusu olan bellekten aracınıza zarar gelmez.

γuяdaeя
14-02-2011, 17:16
Araç içinde en çok istediğim özelliklerden birisidir USB girişi. 308 varken az xcarlink araştırmadım ama bizim cd-çalar için uyumlu olanı yoktu o zamanlar.
Güle güle kullanın. Bütün arşivinizi yanınızda taşıyabilirsiniz. :)

cmr_cihangir
14-02-2011, 17:26
Konu konuyu açıyor...Bende bir gözlemimi aktarayım: Usb ye iphone veya ipod bağladığımda neredeyse cd kalitesinde müzik dinlerken flash bellekte aynı verimi alamadım :( Ama yinede çok kullanışlı bir özellik.