PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 63. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Peugeot



Ömer Gedik
08-09-2009, 12:58
http://img36.imageshack.us/img36/9281/rcz.jpg

2009 yılı Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Peugeot otomobil heyecanı, çevreye saygı ve yarınların ulaşım vizyonunu bağdaştırma konusundaki taahüdünü ve kapasitesini bir kez daha ortaya koymak istiyor.
Estetik, yaratıcılık, teknolojik performans, tasarımda öncülük olguları ile yaratılan 2.900 m2’lik fuar alanında 32 farklı otomobil ve konsept araçlar sergilenecek.
Peugeot’nun çevreye saygı konusunda liderliğinin ve HYbrid4 teknolojisinin ön planda olacağı Frankfurt Otomobil Fuarı’nda 5008 ve RCZ modellerinin dünya prömiyerleri yapılacak.



Peugeot çevreye saygı konusunda lider


Bu büyük otomobil randevusu Peugeot için yakıt tüketiminin ve CO2 emisyonlarının azaltılması hedefini ürün politikasının tam kalbine yerleştirme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymak açısından bir fırsat oluşturuyor: Bugün Peugeot’nun temel hedefi çekici, rekabetçi ve çevreye saygılı bir ürün gamı sunmak ve dönüm noktası yaratacak bir teknolojiyle geleceğe hazırlanmaktır.
Bugüne kadar 2,1 milyondan fazla HDi FAP motorlu araç satışı gerçekleştiren Peugeot, partikül filtresinin mucidi ve lideri konumunda bulunuyor. Peugeot 207 “99 g”, Peugeot 107 “106 g”, Peugeot 308 HB “120 g”, Peugeot 407 “129 g” ve Peugeot 3008 ”130 g“ olmak üzere “düşük salınımlı” motorların bulunduğu 5 farklı ürün geliştirildi. Peugeot, 130 g/km’den daha düşük CO2 emisyonuna sahip 24 farklı aracı tüketicilerin beğenisine sunuyor.


Yarınların teknolojisi HYbrid4 olacak
“Tamamen elektrikli” şehir içi modellerinin 2010 yılı sonu itibariyle geri dönüşü ve ikinci nesil STOP&START sisteminde 2011’den itibaren yaygın üretime geçişin yanı sıra Peugeot iki yıldan kısa bir süre içinde otomobil dünyasında çığır açacak tüketim/emisyon değerleri ile yenilenen sürüş keyfinin bağdaştırılabileceği bir geleceğe hazırlanıyor.
Bugün yüksek dizel otomobil payının var olduğu Avrupa otomobil pazarında kabul görecek HYbrid4 adı verilen yenilikçi dizel-hibrid teknolojisi, öncelikle Grubun HDi motorlar ve elektrikli araçlar konusundaki mükemmel bilgi birikimine ve sahip olduğu zengin deneyimin (altı ileri otomatik kontrollü manuel vites kutusu, STOP&START sistemi, vs.) kullanımına dayanıyor.



Bu yeni teknoloji kapsamında motor adaptasyonu konusunda paralel bir yerleşim tercihi yapıldı. Dönüşümlü olarak çalışan HDi motor ile elektrikli motor şehir içinde veya dışında kullanım koşullarında ideal bir randıman sağlıyor.
Aynı anda çalışan iki motor doğal olarak bir performans artışı sağlıyor. Sonuçta, karma devirde eşdeğer performansla yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu %35 oranında düşürülerek, bu alanda gerçek bir dönüm noktası oluşturuldu.
200 bg (147 kW) güç potansiyeli ile artan performanslar, başarılı teknik ve ekonomik çözümü garanti eden sürekli 4x4 çekiş ve çok sayıda modele uyarlanabilme olanağı gibi yeni standartlar ile ön plana çıkıyor.
HYbrid4 teknolojisi ile elektrikli motorun orijinal biçimde aracın arkasına yerleştirilmesi mekanik bir bağlantı sakıncası olmaksızın dört tekerlekten çekiş ile teknik ve ekonomik bir fizibilite gibi yeni birtakım avantajları beraberinde getiriyor. Farklı termik motorların ön blokta kullanılması sayesinde bu teknolojinin çok sayıda farklı modele adaptasyonu ve ortak kullanım olanağı sağlanıyor.
Yeni bir teknoloji, ne kadar fazla kişiye ulaşabilirse o kadar fazla yaygınlaşır. Dolayısıyla Peugeot, hissedilmeden çalışan çekiş ve güç aktarma birimleri sayesinde sıra dışı çevre dostu özellikler ve yenilenen bir sürüş keyfi sunan, yüksek performans ve dinamik sürüş özelliklerini bir araya getiren HYbrid4 teknolojili araç gamını orta vadede geliştirmeyi hedefliyor.
Peugeot’nun Frankfurt Otomobil Fuarı’ndaki standında dünya prömiyerinde ilk kez tanıtılacak olan iki konsept araç, markanın bu hedefini ortaya koyuyor: Peugeot, 2011 ilkbaharında pazara sunulması planlanan seri üretim modelin habercisi olan 3008 HYbrid4 ve RCZ HYbrid4 konsept modelleriyle, yüksek performanslı ve çevre dostu otomobil kavramının yeni bir sentezini gözler önüne seriyor.



Peugeot ve ses getirecek dünya prömiyerleri


5008: Tek hacimli modellere yeni bir tarz
Pazar beklentileri sürekli olarak gelişiyor, değişim gösteriyor. Bunun sonucunda bugün kompakt otomobiller segmenti Avrupa pazarının üçte birini yani kalbini oluşturuyor.
Uzun yıllardır, geniş hacimler yaratmak adına pazara yeni konseptler ve farklı gövde tasarımları sunuldu. Üreticiler tüketicilerin yeni beklentilerine en iyi şekilde cevap vermek ve tüketici önünde bir arz gücü oluşturmak adına pazara yeni ürünler sundular. Bu doğrultuda 2009 yılı Peugeot için lansmanlar açısından zengin bir yıl oldu. Yeni otomobil dünyalarının kesişme noktasında yer alan, lansmanından bu yana hedeflerin ötesinde bir ticari başarıyı yakalayan, güçlü karakterli crossover 3008’den sonra, yeni 5008 modeli de Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyeri ile tanıtılıyor. 5008 ile Peugeot, bu segmentin müşterilerinin beklediği özellikleri en üst seviyede sunan yenilikçi bir kompakt tek hacimli yorumunu sergiliyor.
İnce, uzun ve aerodinamik tasarımlı, Marka’nın ilk kompakt tek hacimli modeli böylece prestijli ve ferah iç mekanı, referans oluşturan genişlikte oturma alanı, kabin konforu ve modüler yapısı ile sürüş keyfini en yüksek düzeylere taşıyor.

5008, tüm bunlara ayrıca güvenliği güçlendiren head-up display, mesafe uyarısı gibi ileri teknolojileri, 5 veya 7 yolcunun rahatlığı için konfordan hiçbir ödün vermeyen üst düzey dinamik sürüş özelliklerini, eksiksiz ve çevre dostu motor gamı ile son nesil sürüşe yardımcı donanımları da ekliyor.
Peugeot yine Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Wi-Fi erişim noktası ile donatılmış bir 5008 tanıtıyor. Araç içine yerleştirilen, müşteri SIM kartının takıldığı olduğu bir bağlantı kutusu araç dururken ya da seyir halindeyken yolcuların İnternet’e erişimine olanak veriyor. Bu yeni bağlantı sistemi otomobilini hareketli bir ofise dönüştürebilecek profesyonellerin olduğu kadar, pratik bilgiler arayışında olan yolcuların ya da oyunlarına ağ kapsamında devam etmek isteyen çocuklarının da beğenisini kazanacak.
3008 ve 5008, Peugeot’nun M1 segmentinde görülmemiş zenginlikte bir ürün yelpazesine sahip olmasını ve önceden % 75 olan segment kapsama payını % 90’a çıkarmasını sağlayacak, fetih stratejisi içinde yer alan iki yeni model.
Peugeot 3008 ve 5008, farklı müşteri kitlelerine hitap eden ancak ortak olarak iddialı teknolojik içerik, üst düzey kalite ve mükemmel dinamik sürüş özelliklerine sahip iki farklı araç.


RCZ : Heyecan yoğunluğu
Son derece dikkat çekici konsept model 308 RCZ’in 2007 Frankfurt Otomobil Fuarı’ndaki tanıtımından iki yıl sonra Peugeot, 2010 ilkbaharında pazara sunmayı planladığı RCZ Coupé 2+2 modelini dünya prömiyeri ile tanıtıyor.
Bu modeli süratle somutlaştırma fikri Peugeot bünyesinde hızlıca benimsendi ancak RCZ’in dış görünüşünün çağrıştırdığı standartlara ulaşmak için hayalden gerçeğe geçiş için de çok sayıda teknik zorluğun aşılmasını gerekti.
RCZ’in seri üretim aşaması ile ilgili seri üretime özgü kısıt ve engelleri aşarken, aynı zamanda kavramın tasarım ruhunu korumaya ilişkin zorunluluk yerine getirildi. Son derece kısa bir süre içinde proje geliştirme tamamlandı, zor beğenen ve otomobil duyumları konusunda uzman bir müşteri kitlesine yönelik, güçlü kimlik güvencesi oluşturan sürüş keyfi ve üretim kalitesi konusunda son derece iddialı hedeflerle ilgili zorunluluklar yerine getirildi.
RCZ, öncelikle özgün tasarımını oluşturan çift bombeli tavanı, enerjik ve dinamik boyutları ve hareketli arka kanadı ile mükemmel bir aerodinamik yapı sergileyen, dinamik ve şık bir tarzın heyecanını taşıyor.
Pratikliği unutmayan, her unsuru seçkin bir dünyayı çağrıştıran iç mekan coşkusu ve yeni 147 kW (200 bg) 1.6 l THP motor dahil düşük yakıt tüketimli üç motor seçeneğiyle mekanik coşkusu, sürüş keyfini en üst düzeye taşıyacak dinamik coşku ile bütünleşiyor.



Peugeot, otomobil dünyasının yeni koşullarına entegre oluyor


Fuarlar gibi otomobil dünyasının oyuncularının bir araya geldiği önemli buluşmalarda, Peugeot şaşırtmayı, heyecanlandırmayı, sayısız ve sürekli yenilediği projeleriyle potansiyel açısından zengin olan sektörün geleceğini kamuoyu önünde sorgulamayı seviyor.
Bu projelerden bazıları RCZ’in kanıtladığı gibi başarıyla sonuçlandırılıyor.
2009 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda da Peugeot standı bu konuda girişimlerinin aynı çizgide devam ettiğini sergileyecek. Ulaşım vasıtalarının tasarım ve üretimindeki uzun deneyiminden aldığı güçle Peugeot, ulaşım dünyasının küresel ve kalıcı bir oyuncusu olma hedefini her zamankinden güçlü bir şekilde sürdürüyor.
Yerleşik fikirleri ve kabul görmüş hususları gözden geçirerek, bugünün ve yarının ulaşım biçimlerini yeniden tasarlayan Peugeot, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yaratıcılık ve sorumluluğun birbiriyle bağdaşmaz kavramlar olmadığını kanıtlamayı amaçlıyor.

reisG
12-09-2009, 10:40
RCZ mükemmele yakın bir tasarım inşallah ülkemize de gelir ve uçuk kaçık fiyat etiketi taşımazda bu güzel aracı yollarda görürüz. Peugeot için tam b,ir prestij aracı oldu.

γuяdaeя
15-09-2009, 18:36
RCZ mükemmele yakın bir tasarım inşallah ülkemize de gelir ve uçuk kaçık fiyat etiketi taşımazda bu güzel aracı yollarda görürüz. Peugeot için tam b,ir prestij aracı oldu.


Yollarda kesin görürüz de inşaallah iyi bir fiyat politikasıyla girerler pazara. Ama ben pek umutlu değilim :-\

Ömer Gedik
16-09-2009, 00:30
Ben RCZ nin pazarda iyi tutulacağına inanıyorum. Bunun başlıca sebebi ise 1,6 THP motoru ve beraberinde getridiği vergi avantajı olacak.

TanerHoca
16-09-2009, 19:20
http://img3.imageshack.us/img3/3866/peugeotrczlimited1800x0.jpg

http://img171.imageshack.us/img171/3325/peugeotrczlimited2800x0.jpg

http://img14.imageshack.us/img14/9495/peugeotrczlimited800x0w.jpg

reisG
17-09-2009, 09:18
RCZ satışa çıkınca bizim 308 lerin havası da bir başka olacaktır. ;)

reisG
17-09-2009, 09:27
Fuarda ortaya çıkan RC Hybrid4 konsepti
http://img38.imageshack.us/img38/4853/img5097lo.jpg
http://img198.imageshack.us/img198/8137/rchybrid40810ab006.jpg

reisG
17-09-2009, 09:31
308 RCZ ingiltere satış fiyatları...........................


Just before the premiere of the striking new RCZ 2+2 Coupe at the Frankfurt Motor Show, Peugeot announced its pricing. The ultimate Peugeot will go on sale in the UK in Spring 2010 and the entry RCZ 156 THP manual model will start at an on-the-road price of £19,900.

The new vehicle will be available in two trim levels:

* Level 1 – 18” alloy wheels, sports front seats, dual zone air-conditioning, folding rear seat, rear parking aid, deadlocks, selective access locking, alarm and immobiliser, four airbags, ESP, EBFD, EBA, ABS, double bubble rear screen, black roof panel, active rear spoiler, twin rear sports’ exhaust…
* Level 2 – leather interior, electric heated front seats, carpet mats, front parking aid, auto tilting (when reversing) door mirrors, automatic lights, follow-me-home lighting, automatic windscreen wipers, a

As Peugeot promised, a range of personalisation options will also be available for the new RCZ 2+2 Coupe – different style 19” alloy wheels, carbon roof panel (gloss black), carbon roof panel (satin finish), integral leather, Peugeot connect media navigation 3D (NG4), xenon headlamps, directional lights, gloss black brake calipers, black roof arches, matt roof arches, JBL Hi Fi Pack etc…

Manufacturer’s Recommended Retail Prices:
Model On-the-road MRRP
Level 1
1.6 litre THP 156 Manual £19,900
1.6 litre THP 156 Automatic £21,000
2.0 litre HDi 163 Manual £21,700

Level 2
1.6 litre THP 156 Manual £22,200
1.6 litre THP 156 Automatic £23,300
1.6 litre THP 200 Manual £24,500
2.0 litre HDi 163 Manual £24,000

Ömer Gedik
17-09-2009, 23:16
RCZ nin ingiletre satış fiyatları çok çok makul gözüküyor. Bakalım TR'ye gelince neler olacak.

reisG
18-09-2009, 08:13
bugünkü Hürriyet gazetesinden alıntıdır***************************************
2007 yılındaki Frankfurt Fuarı’nda konsept olarak sergilenen 308 RCZ bu yıl üretim versiyonuyla fuarda yer aldı. İki artı iki oturma düzenine sahip olan araç çizgileriyle oldukça dikkat çekiyor. 218 beygir gücündeki 1.6 litrelik turbo beslemeli motoruyla 0-100 kilometre hızlanmasını 7 saniyede gerçekleştirebilen 308 RCZ, 235 kilometrelik maksimum hıza ulaşabiliyor. Siparişle üretilecek dikkat çekici modelin ilk 100 adetlik üretimi şimdiden satıldı. Araç Türkiye’ye ise Mayıs 2010’da gelecek. Avrupa fiyatı 26 bin Euro’dan başlayan araçtan Türkiye’de 150 adet satılması hedefleniyor.

Ömer Gedik
18-09-2009, 08:32
reisG

308 RCZ 218 Hp idi ve konsept olarak sergilendi. Peugeot RCZ ise seri üretim model olup 200 HP olarak üretime geçecek. Ama Hızlanma değeri yine 0-100 km/h 7,0 sn olarak açıklandı.

reisG
18-09-2009, 08:51
gazetelerin ne kadar uyduruk haber yaptığı zaten ortadadır. oradaki en önemli not mayıs ayında Türkiye'ye geleceği.-umarım doğrudur da RCZ yi getirirler.Biçimsiz TT ye binenler de estetik bir araç görürler.

Ömer Gedik
18-09-2009, 09:18
reisG haklısın. Gazeteler maalesef bir çok şeyi öyle yazıyor. Eğer Peugeot Türkiye RCZ mayısta gelecek dediyse Ağustosu bulur. ;D