PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jant Ebatı



ozi
07-11-2011, 11:19
Arkadaşlar merhabalar herkese iyi bayramlar. En kısa sürede 3008 Allure aracımın fotolarını paylaşıcam sizlerle. yanlız bir sorum olacak bilgilendirirseniz cok sevinirim. bildiğiniz üzre 3008 Allure modellerde jant ebatı 16 inch. grip kontrol sadece 16 jant ile çalışıyormus. ancak ben görüntü açısından 17 ya da 18 jant takmayı düşünyrm. Bu durumda sadece grip kontol devre dışlı kalır yani tek sıkıntım grip konrtolü kullanamamak mı olur yoksa jant ebatını büyütmemden ve aracta grip kontrol oolmasından kaynkaklı baska teknık vb. sorunlar (yürüyen aksama zarar, mekanik sıkıntı vb.) yaşarmıyız. tesekkurler

Ömer Gedik
08-11-2011, 00:16
Öncelikle jant ölçüsünü değiştirmeniz neden Grip Control'ü iptal etsin anlam veremedim. Grip Controllü araçların 16" Jant ve Mud&Snow lastiklerle sunulması arazi kabiliyetlerini arttırması içindi. Siz bunu 17 veya 18 yapıp kullanırsınız. Aracın ECU suna da yeni lastiğinizi tanımlarsınız.

Yürüyen aksama zarar veya mekanik sıkıntı oluşmaz. Ama bunun için doğru jant ve doğru lastik ölçüsü seçilmelidir.

Jant büyütüldüğün lastiğin yanak alanı daralır bu da konfor kaybına sebep olur. Taban genişliği arttırılırsa yol tutuş artmış olacaktır.