PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : e-HDI 3008 test izlenimlerim



Selim Sümer
23-07-2012, 23:09
Geçtiğimiz cuma aracımın servis kontrolünden çıkmasını beklerken daha önce forumdan arkadaşlar tarafından övgüsünü okuduğum start - stop'lu 3008'i test edeyim dedim.Özellikle merak ettiğim geliştirilmiş şanzımanın tepkileri ne yönde olacağı idi.Araç fiziksel olarak sahip olduğumun aynısı.O yüzden ilginç bir özelliği yok.Test parkurum O1 karayolu ve Tuzla piyade okulu civarındaki viyadük ve kavşaklardı.O yüzden yoğun trafikte kullanamadım ama genel olarak benim aracımınkinden daha yumuşak olduğunu farkettim.Sıkışık trafikte de aynı yumuşaklığı gösteriyorsa Peugeot tek kavrama ile bu işi çözmüş diyebilirim.Bir de start stop'un dergilerde okuduğum kadar sarsıntısız olduğunu farkettim.Doğrusu ben göstergelere bakmasam yanımdaki temsilcinin beni kandırmaya çalıştığını kolayca düşünebilirdim.Testin verdiği olumlu hava ve fabrikasyon nav.sisteminin yolda olduğunu bildiğimden o gazla yeni bir 3008 hayallerine dalıp kendimi 2.el görevlisinin yanında buldum.Fakat hayallerim birkaç dakika içerisinde gözüm gibi koruduğum otomobilime 47 bin TL değer biçmeleriyle anında uçup gitti.Mutlu bir şekilde koltuğuma kurulup evimin yoluna düştüm.

cmr_cihangir
24-07-2012, 08:11
Aynı aracı test etmiş biri olarak benimde genel kanım olumlu yönde oldu. Son günlerde tasarımından ötürü citroen ds4 lere olan ilgim her iki aracı görüp inceledikten sonra 3008 e-hdi ya doğru kaymaya başladı. Aynı motor ve aşağı yukarı aynı olan fiyatları bir kenara donanım ve yaşam alanı açısından 3008, ds4 ü çok ezdiğini gördüm. Evet spor tasarımı ile ds4 ler daha yakışıklı ama bu hanımın gözünde pek para etmiyor. Ancak iş araç takasına geldiği zaman Selim'inde dediği gibi elimizdeki araçlara biçtikleri rezil değerler adamı çileden çıkartıyor. Selim sana katılıyorum bu kötü tecrübe sonrası insan elindekinin değerini daha iyi anlıyor. :)

Yasin CCK
24-07-2012, 08:32
Testin verdiği olumlu hava ve fabrikasyon nav.sisteminin yolda olduğunu bildiğimden o gazla yeni bir 3008 hayallerine dalıp kendimi 2.el görevlisinin yanında buldum.Fakat hayallerim birkaç dakika içerisinde gözüm gibi koruduğum otomobilime 47 bin TL değer biçmeleriyle anında uçup gitti.Mutlu bir şekilde koltuğuma kurulup evimin yoluna düştüm.

Süper betimleme :gül4:

Selim Sümer
24-07-2012, 08:37
Cihangir Bey, bir de adam dalga geçer gibi kullanıcıya da ancak 48 bin'e satabileceğimi söylledi.Yani hiç uğraşma ver bize gitsin gibi.Yok hem kendi firmalarına takas diyorum hem araba satışları dipte diyerek veryansın ediyorlar ama bir yandan da burunlarından kıl aldırmıyorlar.Neyse arabanın borcu daha yeni bitmişken yeni bir macera gereksiz zaten.
Servisten bir gün sonra ise yakından görme fırsatım olmadığı DS4'e bakmaya gittik.Ama eşim DS5'i görür görmez başka araca binmedi.Gerçekten DS5'den sonra DS4'de bana hiç çekici gelmedi.Citroen güzel araba yapmış gerçekten.