PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Koyu Renk Araç Sahipleri yıkamalar arası bakım için...



mimit
07-03-2013, 00:15
Merhaba arkadaşlar malum siyah araçlarımızın çabuk tozlanma,kirlenme ve çizikleri belli etme gibi bazı olumsuz yönleri var ama temizken de bakan bir daha bakmaktan alıkoyamıyor kendini aslanlardan.

Şüphesiz elimizden geldiğince iyi bakmaya çalışıyoruz araçlarımıza,boya koruma,cila,gerekli ise pasta gibi uygulamalara da yapıyoruz ama genede tozlanmanın önüne geçemiyoruz e sürekli araçları da yıkayıp ıslak ıslak süremeyeceğimize göre bu işi nasıl çözebiliriz? *Tabi ki bu iş için üretilmiş ürünlerle. :gül3:

Bahsedeceğim konu susuz yıkama değil,yıkama sonrası aracı temiz tutmaya yönelik bir uygulama .Bir çok markanın bu durum için ürettiği ürünler var,boya koruma sistemlerinde benim en güvendiğim ve en beğendim markaların başında gelen Meguiars ın Quick Detailer ve Ultimete quick detailer ürünleri, bu iş için üretilmiş malzemelerden.Peki bu ürünleri neden nasıl kullanmalıyız?

Belirttiğim gibi koyu renk araç sahiplerinin başlıca sorunu yıkama sonrası tozlanma ve bunun sonucu ortaya çıkan mat görünüm,aracımızı yıkattıktan sonra gün aşırı yada günlük olarak bu ürünler ile 10 dakika gibi bir sürede araç üstünde biriken tozu ve ufak derecede kirleri yok edebiliyoruz,kullanılacak ürünün özelliğine göre uygulanmış boya korumaya ek bir koruma desteği,parlaklık ve canlılık kazandırıyoruz yani hem aslanı temizliyoruz parlatıyoruz hemde boyasına bir nebze bakım yapmış oluyoruz.bu işlemi yaparken dikkat etmek gereken nokta ise özellikle yeni pasta cila uygulanmış araçlarda spreyi az miktarda püskürtüp pamuklu bez ile bastırmadan aracı temizlemek.Kaporta sıcakken uygulanırsa küçük damlalar erken kuruyacağı için damla şeklinde lekelenmeler gözükebilir,kısacası direk güneş altında kalmış kaportaya uygulamak işlemin daha uzun sürmesine ve leke kalmasına neden olabilir.

Meguiars,Autoglym ve Würth ün bu iş için ürünleri var ancak fiyatları her bütçeye uymaya bilir,bunun için malum online alışveriş sitelerinin ilgili bölümlerinde farklı markaların ürünlerine ulaşabiliriz,ben araştırma yaparken bu tarz ürünlerin belli bir bölümde toplanmadığını gördüm,bazı sitelerde boya bakım bölümünde yer alırken bazılarında cila bölümüne konulmuş bu tarz ürünler biraz araştırmak gerekiyor yani.Hiç bir şekilde bu tarz ürünlere ulaşamaz isek o zaman susuz yıkama ürünlerini kullanabiliriz aynı şekilde.

Abdullah
07-03-2013, 01:24
Güzel bir paylaşım teşekkürler...

Can ÖNEL
07-03-2013, 08:31
Paylaşım için teşekkürler. Güzel bilgiler.

EmRaH.
07-03-2013, 08:35
Güzel bir paylaşım teşekkürler...

Fenomen
08-03-2013, 16:36
Ah ya şeytan kırmızıdan neler çekiyorum. Bide ben titiz adamım hocam kız arkadaşım sen manyaksın diyo :D
Bunları uygulamam lazım benim için çok iyi oldu çünkü ne kullanacağımı veya otoparkta yıkatıp koyuyorum yerler asfalt olmadığından otoparkta çabuk tozlanıyor nasıl tozları temizleyeceğimi bilmiyordum.
Güzel paylaşım olmuş.

mimit
08-03-2013, 18:55
Konuyla ilgili bir önerim daha olacak arkadaşlar, Meguiars M34 diye bir ürün var bu ürün uygulama merkezlerinde kullanılır aynı amaç için tabi ustalar hata hata kontrolü yaparken de kullanıyor, bu ürünün 1 galon u yani 3,78 litresini kargo dahil 150 tl ye almak gibi bir imkanımızda var, işin açığı internette 80 tl yede buldum dükkan için aldık ama bayiden aldığımız ile arasında gözle görülür bir fark vardı en basiti renk farkıydı. bu ürünü bir sprey şişeye boşaltıp aynı şekilde püskürterek aracımız için kullanabiliriz.