PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nano teknik ürünler



ANKA
27-12-2014, 23:18
Arkadaşlar bu başlık altında hayatımıza iyiden iyiye yerleşmeye çalışan nano teknikle üretilen ürünleri tanıtalım diyorum.

Bu haftaki konuğumuz nano su itici cam kaplamaları:
Şöyle bir bakarsak piyasada epeyce ürün var, gtechniq'in G1'i, nasiol'n glass shield'i, yarkim'in glass guard'ı... liste uzayıp gidiyor.
Gtechniq'in ürünleri oldukça başarılı ama fiyatları epeyce pahalı ve uygulaması biraz zahmetli, yani acemi dostu değil. Nasiol fena sayılmaz sadece fiyata göre şisesi küçük kalıyor etkisi 6 ay çok başarılı sonra giderek azalıyor.
Bugün size yeni aslanda deneme imkanı bulduğum Glass Guard hakkında biraz bilgi vereceğim. Glass Guard yerli malı bir nano su itici cam kaplaması, cam ve pleksi olan tüm yüzeylere uygulanabiliyor. Araba haricinde, evdeki camlar, duş kabini vs aklınıza gelebilecek hemen her cam yüzeyde kullanılabiliyor.

Uygulamasına gelince burası önemli. Ben sizlere araba için olanı anlatacağım. Öncelikle arabanın camlarını önce tazyikli su ile yıkıyoruz, ardından cilasız bir şampuan veya temizleyici kullanarak bir fırça yardımı ile iyice temizliyoruz. Camdaki tüm kir, pütür vs çıkıyor. Yıkamayı 2 kez tekrarlıyoruz. Yıkama sonrası camı kuru bir mikrofiber bez ile siliyoruz. Ardından varsa elimizde izopril alkol yoksa kaliteli bir cam temizleyici ile (ben clin kullanıyorum tavsiye ederim) güzelce siliyoruz. Cama uygulama yaparken parlaklığı tam algılayabilmek için camı içeriden de silmek lazım ki nano koruma yaparken lekeleri görelim.
Sonra elimize glass guard şisesini alıyoruz, yanında bir bez ile geliyor. Şu kullan at kağıt bezlerden. Ürünü cama fıslatıp o bez ile dağıtıyoruz, ön camı göz kararı dört parçaya bölün her bir parça için atıyorum 6 fıs yapıp dağıtın. Biraz bekleyin hafiften uçmaya başlayınca pamuklu bir bez ile camı silmeye başlayın. Burada önemli olan şey şu hava ısındıkça ürün çok çabuk uçar o yüzden asla güneşin altında uygulama yapmayın, havanın biraz serinlemesini bekleyin ve gölge bir yerde yapın. Kapalı bir mekan varsa tadından yenmez. Pamuklu bez konusu da önemli mikro fiber bez kullanmıyoruz ürünü neredeyse yarı yarıya emiyor. Pamuklu bez cama daha iyi dağılmasını sağlıyor. Ön camı dörde bölüp her tarafı yaptıktan sonra bez ile camı bir tur siliyoruz. Lekelenme olup olmadığını kontrol edip 2. katı atıyoruz yine aynı şekilde bitirdikten sonra 3. katı atıyoruz ve işlemi sonlandırıyoruz. Ürün hemen etki gösterse de 3 saat kadar cama sıvı teması olmaması çok etkili oluyor.
Aynı işlemi tek kat olarak yan camlara, arka cama ve dikiz aynalara uygulayabilirsiniz. Ürünün dıştan buğulanma, buzlanma gibi doğa olaylarına karşı da direnci var. Camlar tabi ki buz tutuyor çok aşırı soğuklarda ama uygulama olmayan camlara göre çok kolay temizleniyor. Kar yağdığında da karın cama yapışmasını epeyce bir süre önlüyor.
Yağmur, çamur ve kirlerin cama tutunmasını engellediği için sürüş güvenliğini artırıyor. Cama aniden gelen suların hızlı bir şekilde tahliyesine yardımcı oluyor. Aslında bunu nano içerikli çoğu ürün yapıyor. Bu ürün fiyat ve ürünün miktarını dikkate aldığımda çok hesaplı diyebilirim. Hani çok çok bol kullansanız çok rahat en az 20 tane 308'in tüm camlarını kaplarsınız. Ürüne nette arama yaparsanız sanal pazardan ulaşabilirsiniz forum kuralları gereği satış bağlantısı vermiyorum.

Hafif buzlanma olayının olduğu bir gün tüm araçların camları buz tutmuşken benim aslanın camda sadece yoğun bir su vardı. Yandaki beyaz arabaya bakarsanız buzlanma çok net.
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_1167_zpsa6e32ec6.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_1167_zpsa6e32ec6.jpg.html)

Bu da bugün çok hızlıca çektiğim bir video, telefonu ortaya bir yere koydum epeyce titreme olmuş ama camda yağmur sonrası kalan suları silmedim, hızlanınca olanları görün istedim. 60'ı biraz geçince hareketlenme başlıyor, sonra sürat arttıkça yağmur damlaları da doğru orantılı bir şekilde hareketleniyor. Çevre yolunda, otobanda 90 civarı bir hızla giderseniz çok yoğun bir yağmurda asla sileceğe ihtiyaç duymazsınız. Bu hafif yağmur, kar, dolu gibi hava olaylarında da aynı etkiyi gösterir. Bence her arabada olması gereken bir uygulama. Hem kullanımı çok kolay hem fiyatı uygun. Yakında umarım vakit bulup çok farklı ürünleri tanıtmaya devam ederim. Bizi izlemeye devam edin...


http://www.youtube.com/watch?v=NgdBcr6rL6g&feature=youtu.be

rocker307
28-12-2014, 00:54
Güzel başlık olmuş, teşekkürler.. Glassguard ve gtechniq gerçekten başarılı. Glassguard sürdükten sonra yağmur yağmıştı ve güzel bir deneme yapmıştım. Fakat camda yukarı doğru kayan yağmur damlalarını izlerken kaza yapmayın sakın diye de uyarayım:D

mimit
28-12-2014, 13:09
ön cam da ki her türlü uygulamanın ömrü fabrika verisinden daha kısa oluyor, silecek suyundaki katkılar maalesef ömrünü kısaltıyor bu tarz ürünlerin, genelde uzun yol,yada şehir içi akıcı bir trafikte kullanılan araçlar daha uzun ömürlü oluyor,ben hem kendi aracımda hemde şirket aracına güzel bir temizlikten sonra autoglym ın cam cilasını üstüne de başka bir markanın ürününü kullandım ama özellikle şirket aracında 2 haftadan fazla dayanamadı, sürekli şehir içinde düşük hızla pek etkili değil,doğal olarak camları silmek ve temizlemek içinde silgeçler çalışıyor antifiizli suda kimyasalın ömrünü kısaltıyor. sonuç olarak ayda bir cam cilası üstüne de haftalık olarak arexons un yağmur kaydırıcısını kullanıyorum sadece ön cam için yan camlarda sorun yok :)

ANKA
28-12-2014, 20:02
Mehmet bundan önce nasiol kullanmıştım 6 ay çok iyiydi sonra azaldı ama onu tek kat atmıştım. Bunu üç kat attım bakalım nasıl olacak? Bu nano cam kaplamayı iyi uygularsan öyle cam suyu falan sökemez kolay kolay hatta çamaşır suyu bile birşey yapamaz. Önemli olan cam çok temiz olacak ürün düzgün uygulanacak. Camda wax yağ falan olursa ürün zemine tutunamaz ve ömrü kısa olur. Ben altı ay sonra tekrar bir video çekerim. Etkiyi görürüz birlikte.

tsinanb
28-12-2014, 20:44
Bugün metro markette sonax ve carpex in ürünleri vardı onlar nasıl hocam?

rocker307
28-12-2014, 21:05
Sinan bu işte glassguard ve gtechniq iyi. Sonaxın şampuan, jant ve genel temizleyicileri iyidir..

tsinanb
28-12-2014, 23:22
Sinan bu işte glassguard ve gtechniq iyi. Sonaxın şampuan, jant ve genel temizleyicileri iyidir..
Teşekkür ederim Barış abi bilgilendirme için :)

rocker307
28-12-2014, 23:28
Teşekkür ederim Barış abi bilgilendirme için :)
Anka kadar tecrübeli değilim ama basit anlamda sonax gri şişe ve jant fırçası iyi iş yapıyor. Wax işine giremem dersen de sonax turuncu şampuanla yıkayıp, sonax kırmızı hızlı cila sıkıp mikrofiber bezle silersen sıradan yıkamacılardan iyi temizlemiş olursun. İçine de sonax şeffaf şişe yeterli gelir. Lastik parlatıcı olarak da sarp iyi..

tsinanb
29-12-2014, 00:35
Anka kadar tecrübeli değilim ama basit anlamda sonax gri şişe ve jant fırçası iyi iş yapıyor. Wax işine giremem dersen de sonax turuncu şampuanla yıkayıp, sonax kırmızı hızlı cila sıkıp mikrofiber bezle silersen sıradan yıkamacılardan iyi temizlemiş olursun. İçine de sonax şeffaf şişe yeterli gelir. Lastik parlatıcı olarak da sarp iyi..
Abi havalar iyice soğudu biraz geç kaldım bunları yapmak için bahara doğru araba bende daha çok kalacağı için temizliğine daha çok önem vereceğim. Şimdi bu soğukta uğraşıyorum temizliyorum ertesi gün yağmur yağıyor çamur oluyor boşa gidiyor şubattan sonra her türlü şeyi yaparım

jerpelea
29-12-2014, 01:16
Paylaşım için teşekkürler. Bende de Gtechniq G5 var. 100ml şişe 40 liraya almıştım kendi aracım dahil tam 6 araç yaptım hemde tüm camlarını hala yarıda şişe bitmiyor bi türlü :D 5 ay ömrü var. Çok yoğun camsil ve silecek kullanırsanız baya azalır gerçi tam bilemiyorum ama benim işimi görüyor makyaj pediyle uyguluyorum çok az bi miktar 10 15dk sonra siliyorum 5 ay kafam rahat

ANKA
29-12-2014, 05:36
Su itici kaplama şuan görevini iyi bir şekilde yerine getiriyor. Sinan boya koruma ile ilgili olarak fusso coat isimli bir ürün var nano değil ama 9 ay koruma vaadediyor sıvı olanın kullanımı çok kolay. Nano koruma dersen yıllık polisaj imkanı varsa yapın yoksa normal wax örneğin fk1000p veya colli ile 3er aylık periodlarda uygulama yapın ya da fusso coat kullanın derim. Fusso gayet başarılı bir ürün ve ürünü boyadan sökmek için polisaja gerek kalmıyor.