PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 308 icin soracaklarim var



sahin
25-05-2015, 11:59
Forumda cok konu var gezeyim okuyayim derken kayboluyorum :)
Ayarlanabilir amerikan park aldim fakat benim parklar ledlerin orda oldugundan nasil takacagimizi bilemedik elletmedim bende oyle duruyor.
Mercekli far istiyorum ama yukseklik ayarinida kullanabilecegim orjinal bisey istiyorum nerelerden kac paralara bulabilirim.
Aracimda esp var direksiyonu cevirdigimde dondugum yerin sis farinin yanmasini nasil saglayayabilirim.
Aracta start stop olusu ses sistemi yaptirirken elektiriksel bir skntiya yol acmadan nasil bir uygulama yapmaliyim.
Vereceginiz cevaplar dogrultusunda biseyler yapmaya calisacagim

ANKA
25-05-2015, 12:17
Öncelikle hoşgeldiniz. Sorulara gelince amerikan park taktırmayın turuncu ampüllerin boyası yüksel sıcaklıkta eriyor farın içini karartıyor. Ben bunu yapmamanızı öneririm. Mercekli farla ilgili yakında bir çalışmam olacak bekleyin ona göre karar verin. Ya far açılacak içine bixenon mercek takılacak ya da rcz farı alıp soket değiştirip takacaksınız. Sislerin dönme açısına göre yanmasını yapan olmadı olmaz demiyorum partner tepee de var yapılabilir ama programla olur mu emin değilim.
Ses sistemi uzman biri tarafından iyi bir hesaplama ve sağlam kablolarla yapılırsa sorun olmaz ama yine de dikkatli olmakta fayda var.

ilker22
25-05-2015, 12:48
Merhabalar, bende size yaptığım amerikan parktan bahsedeyim belki yardımcı olabilirim.
Sanırım sizin de led gündüz lambaları olan modelden aracınız. Ben de ayarlı olan amerikan parktan aldım ve bizim ledler iki kademeli yanıyor birincisi parlak ikincisi daha sönük (parklar açıkken) bir vaziyette. Bu amerikan parkı ben ilk parlak olan devreye bağlattım yani araç çalıştığında ve gündüz vakti olduğunda şiddetli ledlerle birlikte farların içinde sinyaller yanıyor. Farları bir kademe çevirdiğimizde yani aslında park lambalarını yaktığımızda ya da ikinci kademede normal lambalarını yaktığımızda amerikanlar sönüyor. Ama söndüğünde manuel olarak yakmak istediğimde de içeriye bir hat çektirdim ve düğme vasıtasıyla onu da yakabiliyorum.
İlk alternatif yöntem bu olabilir.

İkinci yöntem ise sadece şiddetli ledlere bağlatıp yani şiddetli ledler yandığında amerikanlar çalışabilir, üçüncü yöntem ise kısık ledlere bağlatıp park ya da lambalar açıkken yanabilir.
Aldığınız kişi size elektrik şemasını göndermiştir ordan bakarak bir elektrikçi bağlayabilir.

Mercekli far için RCZ ya da 308 üzerinden çıkmış bi xenon kullanabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız soket üzerinde kablo dizilimini değiştirmeniz gerekecektir. Ama bu haliyle yukarı aşağı yönlendirmeniz çalışmayacaktır. Onla ilgili olarakta akslara takılan capturlar ve yönlendirme beynini bulup taktırmalısınız.

Peugeot un servis programı üzerinden ben yönlendirmeyi açtım fakat sislerde sağ sola dönüşlerde bi değişiklik olmadı yani yanmadı belki biraz daha karıştırmak gerekir başka bir yerde olabilir. Ama orjinal bi xenonlarda sağa sola kendi dönüyor diye biliyorum.

İşin ehli kişilere bu dediklerinizi yaptırınız şimdiden kolay gelsin.

sahin
27-05-2015, 12:40
Cevaplar icin tesekkurler.
Dun sol on lastigim kaldirimin kenarina surttu yanaktan patladi. Bu vesileyle 207den bosa dusen 17lik jantlarima gecmeyi dusunuyorum ama marka ve ebat konusunda kararsiz kaldim. Suan arabada michelin 205 55 16 lar var. 215 taban surtme yapar mi? Ve michelin kadar guvenilir ama michelin kadarda narin olmayan bir lastik ne olabilir? Hafta sonu tekirdaga kaccam iyi bir takim lastik almak istiyorum

ayzinim
27-05-2015, 12:45
Öncelikle geçmiş olsun. 215 taban sürtme yapmaz ancak 17'' jant takacak iseniz orijinal ölçü olan 225/45/17 tercihi en sağlıklısı olacaktır. Goodyear Asymmetric2 tavsiye ederim.

sahin
27-05-2015, 12:58
Öncelikle geçmiş olsun. 215 taban sürtme yapmaz ancak 17'' jant takacak iseniz orijinal ölçü olan 225/45/17 tercihi en sağlıklısı olacaktır. Goodyear Asymmetric2 tavsiye ederim.

225 sanki surter gibi geliyor?

ayzinim
27-05-2015, 13:29
225 sanki surter gibi geliyor?
Hayır sürtmez. Sportium modellerinin orjinal fabrikasyon çıkışları 225/45/17 ve kesinlikle böyle bir sıkıntı yaşamıyorlar. Hatta ben 225/40/18 kullanıyorum ve sürtme ile hiç karşılaşmadım.

sahin
27-05-2015, 14:33
225 ve 215 icin fiyat aldim 225 daha ucuz onlara bakayim ben tesekkurler

ayzinim
27-05-2015, 16:24
Rica ederim.

Cem B
27-05-2015, 22:02
mercekli far konusunda yapabileceğiniz çok se yok. sıfır yada ikinci el rcz mercekli farlardan bulup takabilirsiniz ve haliyle çalısmaz yükseklik ayarınız.Biraz para harcayıp gerekli parçaları bulup çalıstırabilrisiniz buda size 1000 tl parçalar ve yapabilecek bir usta bulmanızı zorunlu kılar. ki bunu yapabilecek çok fazla usta yok.Servisler ilgilenmiyorlar bile. sanırım beceremeyeceklerinden girismiyorlar ise. Piyasada farı açıp çesitli araçların merceklerini kullanarak farınızı bi xenon yapan kisiler mevcut. Bu yükseklik ayarını çalıstırır fakat görüntü orjinal olmaz.

Ses sistemi sırasında yapacagınız hiçbir uygulama start stop ile alakalıl değilidir. Bu yüzden bu konuda çekinmenize gerek yok. Bir kaç çesit ürün kullanıp infinity markasında karar kılmıstım. Çok basarılı olur.

Amerikan park olayını bir türlü sevemediğim için bilgi sahibi bile olmak istemedim. :)