Benim aracım hiç duman atmıyor bir sorun olabilir mi normal midir? Boşta gaz verdiğimde, ya da araba giderken de duman çıkmıyor hiç.
Printable View
Benim aracım hiç duman atmıyor bir sorun olabilir mi normal midir? Boşta gaz verdiğimde, ya da araba giderken de duman çıkmıyor hiç.
Aslina bakarsan yanlış bilgilendirme değil. Genel ve doğru bilgilendirme. Sonuçta chip tuning de Remap de aracın yazılımı üzerine yapılan işlemler, Remap sadece daha detaylı. Tuningte arac standart varsayilir, mazot/benzin puskurtme oranları, turbo açılış devirleri vs. Değiştirilerek fabrikanın motor ömrünü uzatmak adına bizden gizlediği güç açığa çıkarılır. Remap te ise mekanik aksamlarda hesaba katılarak mevcut aracın durumuna göre yazılım yapılır. Chip box işlemi modül ile gerçekleştiğinden ona yanıltıcı modül diyebiliriz.
Turbolu araçlarda (özellikle dizel) atmosferik araçlara göre çok daha iyi güç artısı sağlanabilmektedir.
Arkadaşlar öncelikle selamlar. İstanbul Peugoet ana bayi ile ilgilimi çeken bu konuyu okuduktan sonra görüştüm. Yazılım dahi değiştirildiğinde aracın garanti kapsamının dışında kalacağı bilgisini benimle paylaştılar. Stock dışında yapılan her türlü uygulama aracın garantisinin geçerliliğini, sözleşmede belirtildiği üzere ortadan kaldıracağı bilgisini paylaştılar. Bu durumun tespiti ile birlikte aracınızda garanti kapsamında, aracın problemi dahi olsa hiçbir parça değişimi yapılmayacağını dikkate almanızı şiddetle tavsiye ederim. Özellikle yeni bir araçta, henüz tanımadığınız bir araçta kesinlikle uygulamamakta fayda vardır.
Arkadaşlar yazılım yaptırmaya kesin karar verdim. İstanbulda bu işi yapan 2-3 isim yapmış yer var ama 308' e yapmış olan var mı acaba? Bir tanesi ile görüştüm, daha önce 308 yapmamış. Beyinle oynamak lazım dedi, sadece port' tan yazılım atarak olmaz dedi. Sizden referans alabilir miyim? Yasin CCK arkadaşımız nerede yaptırmıştı? Eski mesajlarda bulamadım.
Bu arada arabam 2011, 112HP, Premium Plus ve Auto 6R. Otomatik olması bir şey değiştirir mi acaba?
1. uygulamam Mehmet Gazihan (Megachips) tarafından yapılmıştı,
2. uygulamam Muzaffer Doğrular (Best Servis) ile birlikte kendim uygulamıştım.
A6R biraz nazik bir şanzıman, bir kaç kez düşünmeli yazılım yaptırmadan önce.
Cevap için teşekkürler. Sakıncası yoksa neden 2 .uygulamaya gerek duyduğun konusunda bilgi verir msin? 1. uygulamada da 136 beygir vermiş miydi? Megachips' de bana çok yakın firmalardan onun için soruyorum. A6R için ise riski göze aldım diyelim.
1. uygulamadan bir şikayetim yoktu, bir sıkıntı yaşamadım. Daha sonra kısa bir süre chip tuning işi yaptım, kendi işim olduğundan kendi aracım üzerine uyguladım ;)
Yasin CCK, şu 92'lik 301'e neden tuning yaptırmıyorsun? 105 beygir o arabaya iyi gider
Merhaba arkadaşlar... 2011 rcz 156 Hp aracıma bazı uygulamalar yaptım kn hava filtresi, 4 çıkış egzos (serviste yaptırdım) ve chip tunning. Yazılım ile 183 Hp kadar yükseldi güç ve tork 300 nm oldu ancak tam gazda motor arızası veriyor. Arabadan biraz anladığım için cihaz ile hata koduna baktığımda turbonun istenilen basıncı basamadığını gördüm. Diyeceğim o ki 156 hp modellerin turbosu küçük olduğundan sadece yazılımla güç almak zararınıza olur ama ille yaptırcam diyosanız basıncı sabit tutacak dump valve almanızı tavsiye ederim yoksa yazılımı geri çevirmek zorunda kalırsınız benim yaptığım gibi. Şimdi k03/04 hybrid turbo ile turboyu büyütüp yazılım vs yapılcak 250-280 Hp alırız sanırım gelişmeleri paylaşırım maliyeti 10.000 tl civarı.
Kendinizi tanıtıp öyle konu açmanızı rica ederim sonra da muhabbete devam edelim
İsmim Fırat Ankaralıyım Özel Korumayım
Hoş geldiniz aramıza tekrar
Forumumuza hoşgeldiniz . Paylaştığınız bilgiler içinde teşekkürler . Şuan forumda aktif pek rcz kullanıcısı yok . Aracım bölümünde aracınızı paylaşırsanız sevirim . Umarım kalıcı olursunuz . İyi forumlar .
iyi forumlar hoşgeldiniz
hoşgeldiniz
Herkese teşekkürler. Öyle yapayım en iyisi forumda acemiyim
chıp guzel bısey ama nerde nasıl yaptırdıgın onemlı bunu yapan sana soylemesı lazımdı valve nın deısmesı gerektıgını soylemelıydı scırocco dada aynı sorun var... daha prof bı yerde tekrar update ettır bence istanbulda paşaoglu var ben memnunum ordan...
nerede yaptırdın ?
Arkadaşlar, forumda yeniyim. Benim 5008, eşimin de 206+ aracı var. 206+ 2012 model Urban move olmasına rağmen, Fransız arabasına yakışmayacak derecede teknoloji fukarası, ama yakıt yönünden muhteşem. Ama 50 kw güç, 160 tork da 1.4 dizel motora yakışmıyor bence. Aranızda chip tuning yaptıran veya powerbox taktıran, kullanan ve pratik bilgisi olan varsa önerilerinizi bekliyorum. Selamlar.