Benden de günaydın,
Kısmetse yarın akşam Başkentteyim...
Printable View
Benden de günaydın,
Kısmetse yarın akşam Başkentteyim...
Reis abi hayırdır? Biraz uzak kaldım sanırım bu arada benim Antalya planım ekimin 4 üne ertelendi Cumartesi sen ofiste yoksun sanırım abi.Alıntı:
reisG Nickli Üyeden Alıntı
Benim kuzeni ziyarete gideceğiz. Belki yurtdışına gidecek uzun süreliğine ..güle güle demek için gidiyorum....cumartesi ofiste olamayacağım.
Reis abim sende güle güle git gel kuzeninde inşallah. Bende bu cumartesi jant için senin lastikciye gidebilirim bir aksilik çıkmazsa ordanda sana uğrarım diye düşünmüştüm o yüzden sordum ;DAlıntı:
hayırlı yolculuklar reis. küçük çaplı bir ankara buluşması bekleriz haberin ola :)
Teşekkürler, iyi dilekleriniz için.....
Hayırlı Yolculuklar Reis abi, yollarda aman dikkat. Sürücüler sebebiyle tedirgin olmamak elde değil.
teşekkürler Ömer kardeşim. merak etme ailecek gittiğimizden tıngır mıngır giderim. bir yere yetişmek gibi bir niyetim olmayacak.Alıntı:
Ömer Gedik Nickli Üyeden Alıntı
En güzeli Reis abi :)Alıntı:
Reis ben de Ankara'dayım iş sebebiyle... Bu sabah geldim. Tamirat var birkaç yerde. İşaretlere uyulduğu sürece sorun yok. Onun dışında gayt kolay ve serin bir yolculuktu.
Ufak çaplı Ankara buluşması olur ise katılmak için elimden geleni yaparım.
Ankara seyahati bitti.Yola çıkmadan önce yol bilgisayarını sıfırladım. VTi motorun yakıt performansını merak etmekteydim . İstanbul Bahçelievlerden yola çıkış Ankara Bakanlıklarda kalacağım yere varış 483 km. yol yaptım; benzin tüketimi 6,6 Lt/100 Km. çıktı. Ankaradan dönüş ve İstanbul Bahçelievler'e varış toplam kat ettiğim yol (Buna Ankara'da şehir içinde bir miktar gezinti dahil) 983 km. yol bilgisayarındaki tüketim 6,7 Lt/100 Km. oldu. Bu 983 km.nin herhalde 950 km.sinde klima açıktı.Tüketimi azaltmak için herhangi bir yol denemedim. yol güvenli ve boşken 170km/h. civarı hıza da çıktım. yol durumuna göre 90-110 arası da gittim. TEM de içeriye gelen yol sesi son derece makuldü. Bu arada bagajda da bir çocuk puseti ve yanında bir büyük spor çanta olduğunu da belirteyim. Bizde arabada 2 yetişkin bir de çocuktuk. Fren performansı çok iyiydi. Ara hızlanmalar özellikle düz yolda ve 5 viteste giderken 140-170 km/ arasındaki hızlanmalar gayet seri oldu. Direksiyonda 130-140 km/h aasında çok çok hafif bir titreme vardı. benim ustaya yine bir baktırayım. 1 yıl kadar önce balans yaptırmıştım. Ama titreme dikkat çekici değildi. Açık yolda ve arazide rüzgardan etkilenme azdı. Klimanın çekişe etkisi yok denecek kadar azdı. Yüksek süratte bile kapı kenarlarından ve diğer yerlşerden rüzgar sesi gelmedi.
Sonuçta 308 uzun yolda da rahat ve güvenli bir araç olduğunu kanıtladı. VTi motorlu ve düz vitesli 120 bg.lik bir benzinli aracın yakıt tüketimi de bana göre son derece makul çıktı.
Bu arada Kocaeli mevkiinde sol şeritte giderken siyah renkli bir RCZ ye büyük bir keyifle yol vermek ve geçerken selamlaşmak güzeldi. Kuzenimin yanına gitmiştim. 206 sedanı vardı.Az bulunan bej renkli aracından çok memnun idi ayrıca bagajının büyüklüğü gerçekten çok dikkat çekiciydi.
reis hoşgeldin.valla benzinli bir araca göre mükemmel tüketim değerleri yakalamışsın. :)
hatta bahadırın verdiği tüketim değerleri göz önünde tutulursa senin vti, hdi den bile daha ekonomik diyebiliriz :D
Reis abi hoşgeldin güzel bir yolculuk olmuş anladığım kadarıyla bu arada değerler gerçekten çok iyi.
Yol bilgisayarında gördüğüm değerler bunlardı. Açıkçası benim de çok hoşuma gitti. Bu arada güzel bir not daha,
Gidş yolunda Sapanca tarafında orta şeritte ve yaklaşımö 140 km. hızla giderken sol şertten yaklaşmakta olan bir otomobil gördüm. Gümüş renkli bir Mercedes SLS AMG idi. Geçici plakalı olan araç bir mermi gibi geldi ve geçti. Yüksek ihtimalle 250 Km civarında bir hızla gidiyordu...
Hocam benim değerleri çok dikkate almayalım.Alıntı:
TaNeRhoca Nickli Üyeden Alıntı
Yada olabilecek maksimum değerler gibi düşünelim.
Aramıza katılma potansiyeli olan Peugeot severler korkup yanılmasın. :)
:D :D :DAlıntı:
Bahadir Nickli Üyeden Alıntı
abdullah reis'in yolculuk esaslı bir 308 vti uzun yol testi olmuş ;)Alıntı:
Abdullah Nickli Üyeden Alıntı
aynen TanerHocam bende böyle bir uzun yol testi yapacağım inşallah bir aksilik çıkmazsa ;DAlıntı:
yalnız sen testin değerlendirmesini burada yaparsan süresiz uzaklaştırma alırsın haberin ola ;DAlıntı:
Abdullah Nickli Üyeden Alıntı
Hocam çocuğu bir yakaladın bırakmıyorsun. ;)Alıntı: