50 mesajı tamamlamadığım için yayınlanmadı sanırım :/
Printable View
50 mesajı tamamlamadığım için yayınlanmadı sanırım :/
Önümüzdeki perşembe Konya'dan çıkıp Kastamonu'ya gideceğiz, Ankara üzeri gideceğiz ve Gölbaşın'dan Pursaklar'a kadar D-20 E-90 yolunu kullanacağım, burdan geçmek için HGS Ya da başka bir kart almalı mıyım? Bilgisi olan var mı acaba?
Otoyol haric hgs ye ihtiyaciniz yok, hayirli yolculuklar.
Hamza şimdiden yolunuz açık olsun.
Geçen hafta bende Ankara Kastamonu Sinop Karabük yaptım. Gidişim Ankara Ilgaz Kastamonu oldu. Dönüşüm ise Kastamonu Araç Safranbolu ankara oldu.
Size tavsiyem Çankırı yada Ilgaz tarafında işiniz yoksa Safranbolu Araç üzerinden inin Kastamonu ya. Ilgazın kahrınını çekmeyin bi çok yerde yol yapımı var risk katsayısı 10 kat daha fazla. Safranbolu üzerinden de gidince 20 25 dakka daha uzun sürüyor yol ama güzel yollar.
Ankara Ilgaz Kastamonu için HGS ye ihtiyaç yok.
Ancak Ankara Safranbolu Kastamonu için tercihen otoyola çıkarsanız gerekli. HA yok eski İstanbul yolundan da gideriz derseniz ona da da hgs ye gerek yok.
Ama her yer hız kamerası ile dolu çevre yolunda 130'u geçme, eve dönünce sürprizler olabilir :) Bir de Ankara içine girersen hız sınırı ana yollarda 82 oldu maksimum 90 ile gidiliyor. 90 sanıp 99'a kadar çıkmamak lazım, geçen havaalanına giderken daha 2-3 ay önce 90 olan hız sınırının 82'ye indiğini görünce kamera öncesi yavaşladım yoksa minik minik kağıtlar getirirdi postacı amca.
Uykunu iyi al yorgun olma, yorulunca çek bir yere dinlen, hız yapma, trafikteki marslılara sinirlenip arabadaki diğer canları tehlikeye atma, varsa bir yol kamerası tak marslıları çeker emniyete verirsin.
Şimdiden yolun açık olsun Hamza.
Abilerim teşekkür ederim yardımlarınız için. Ben Konya-Ankara Pursaklardan Çankırı'ya geçip ordan Ilgaz Kastamonu yolundan gideyim diyordum fakat böyle diyince kafam karıştı. Babam 1 ay önce otobüsle gitmişti o yolu Ilgaz dediğiniz gibi biraz bozukmuş ama 15-20 KM falan dedi.
Olay budur :alkis
BMW'nin videosu güzelmiş, bizim 308'lerin de böyle bir videosu var biliyor muydunuz? 1.dk dan sonra başlıyor.
http://www.youtube.com/watch?v=bCRsWb6Ffmc
BMW makyajlı X3 tanıtmış ve harika olmuş
Peugeot ta makyajlı 308 i tanıtmış bence daha güzel olmuş transformers düşüncesi çok güzel.
Bir dostumu daha Peugeot sahibi yaptım. 2005 model 307 SW aldırdım. 2005 model HDİ 175.000 km.de araç Ankara'dan bugün geliyor 25.000 TL ye mal oldu.
Ömer sana gelecek birkaç eksiği var...... :)
Buyursun bekleriz Reis abi
Ömer arkadaşımın adı Engin Çağlak ,
seni aratacağım. Belki bu akşam ararız. araçta mutad bir bakım sarf malzemeleri değişimi olacak 10 güne kadar muayeneye sokacak. ona göre de kontrol gerekiyor. bir de yanan arıza ışığı varmış ona da bakmak lazım. ben aracı akşam göreceğim. seni ararım.
Ben de bir arkadaşın polosunu yine 2. Günün sonunda sattırdım şimdi ona da otomatik dizel 308 bakıyoruz. Bu konuda şoven bir marka takıntımız yok aslında biz 308 gerçekten sorunsuz bir araç olduğu için öneriyoruz. Geçen bir arkadaşıma da dizel 206+ aldırdım. Ben dahil 4 kişi peugeot kullanıyor. Çok mutlular yakında birini daha 308 sahibi yapacağız.
Reis hocam bu arada arkadaşınıza hayırlı olsun onu ve uzun aslanı da forumda görmeyi umuyorum.
Mutlu sona az kaldı, arkadaş Ankara dışından bir 308 bulup kaporasını vermiş foruma 2010 model siyah comfort pack bir aslan daha geliyor :)
Yalnız bir sorun var ülkemdeki canım ustalarımın zekaları beni çok şaşırtıyor, olayı anlatayım hak vereceksiniz:
Şimdi bizim müstakbel aslanın motorundan benim yeni aslandan bir zamanlar gelen triger sesine benzer bir ses geliyor araç 70küsür binde iken, neyse sahibi alıp aracı çok güvendiği ! ! bir ustaya götürüyor, usta triger setini komple araçtan alıyor ve sorunun devir daimden olduğunu anlayıp devir daimi ve açmışken gergi rulmanlarını değiştiriyor ama.... triger kayışı 40000 km daha gider elimdeki kayış bunun kadar iyi değil diyerek (ne demekse anlamadım) kayışı değiştirmiyor eski kayışı yeni rulmanlar ve devir daim ile birlikte tekrar arabaya takıyor. Adam sonrasında sesin kesildiğini söylüyor ama o kadar forumda konu okudum alfasından, volvosuna kadar bir sürü şey okudum hiç triger setini değiştirip kayışı değiştirmeyen bir usta görmemiştim şükür gördüm :)
Arkadaşa dedim bunun çok mantıklı olmadığını ama fiyat olarak uygun gelmiş en olmadı seti yaza komple yenilerim dedi, ben de sen bilirsin dedim. Cuma gidip alacak aracı bakalım. Ülkemde ne insanlar var ne ustalar var aracın motorunun o kadar parçasını büyük zahmetle söküyotsun 40-50 liralık kayışı değiştirmeden geri topluyorsun.
Neyse araç gelsin de önce arkadaşı foruma üye edelim sonra kara aslanı ayrıntılı tanıtırız.
Ben peugeot için üzerime düşeni yapmaya devam ediyorum. Bir 308 daha geldi :)
Öncelikle hayırlı olsun. Konusunu bekliyoruz.
Anka durum gerçekten garip. Peugeot der ki kayışı ne sebeple sökerseniz sökün takarken yeni kayış takın. Bana müşteri geldiğinde x bir sebeple bile olsa Triger kayışı yerinden çıkarırsam geri takmam.
Araç dün itibariyle alındı 2010 model comfort pack siyah renk 80.000 km'de bir 308. Fiyat olarak 37.450e almış arkadaş. Bugün başkente geliyor. Yakında bir tanıtım sayfası açalım. Kayınpedere de yeni 308 alacaktık ama biraz erteledi bakalım orda da sürpriz gelişmeler olabilir. Peugeot ailesi genişliyor.
Auto r6 Ömer o da eşini düşünerek aldı zaten. Ben de autor6 candır dedim:) bölümdeki 3. 308 oldu. Hedef 5 bakalım :)