Fransa'dan gemiyle bir araç Türkiye'ye kaç günde gelir ve gümrük tescil vs işlemler ne kadar sürer? Bilgisi olan biri var mı?
Printable View
Fransa'dan gemiyle bir araç Türkiye'ye kaç günde gelir ve gümrük tescil vs işlemler ne kadar sürer? Bilgisi olan biri var mı?
Sinan sınavı bıraktı kafa al aslanda :) Sen 1 ay de süreye erken gelirse sevinirsin ama kendini hazırlamış olursun.
Hafta içi sorduğumuzda araç gemide dediler babam da 22 Haziran'a kadar gelirse gönderin yoksa beklesin 1 temmuzda tescil edip gönderin dedi. 1 hafta için 473 lira ödemenin anlamı yok. Sınavdan umudu kesmiştim son birkaç gündür. Hastalığı atlatamadım sabah sınava giderken kustum sınav boyunca karın ağrısı ve terledim. En son dayanamadım geometrinin yarısına gelmeden çıktım sınavdan. Salgın hastalık dolanıyor ortada hiçbir yetkili bir şey demiyor ailemde herkes hasta oldu çevremde aynı belirtiler olan birçok kişi duydum hasta olduktan sonra da diski mesaj atmış 1 gün sular kesilecek diye. Hasta ettiler hepimizi ondan sonra suları temizliyorlar. Memleketin bi suyu güzeldi onu da bozdular. Doktor virüsü atmak en az 15 günü bulur dediğinde sınava 3 gün kalmıştı
Öncelikle geminin aktarma Limanı'nı uğrayıp uğramayacağı önemli. Uğramazsa kısa sürede gelir. Ama ortalama 1 aktarma Limanı'na girse 18-20 gün arası yol sürer. Limana geldikten sonra gümrük işlemleri normalde 2 güne biter tabi herhangi bir gözetim ve kontrol yoksa. Gümrük işlemleri birde Şansa gelen memurun niyeti ve ithalatçının gümrükçüsünün memurlarla ilişkisine bağlıdır. Muayene kararı verirse memur biraz uzun Sürer yani gümrük işlemleri. Fransa nın hangi Liman'ından ne zaman çıkmış gemi? Bilgi verdiler mi?
Sent from my iPhone using Tapatalk
O araç muayenesi değil. Ithalat prosedürleriyle ilgili bir muayene. Eğer gümrük memuru isterse olur bu
Telefonla bir arabayı harekete geçirmek, park etmek? Hoşuma gitti izleyin:
http://www.ntv.com.tr/video/otomobil...5kqmcb3fTR-KQw
samsungun trafik kazalarına karşı aldığı önlem
https://www.youtube.com/watch?v=ct9yrevHZVo
Vay arkadaş akla bak önümüzde kamyon da olsa sorun yok demek ki beni acilen 2060a ışınlaşınlar:)
Büyük ihtimalle 2060da zorunlu olur :)
Görüntüye takılıp kamyona arkadan girilmesin de :)
Bizimkiler kumanda tutup yerel bir kanalı bile ayarlar yeminle :)
Şok edici bir haber... Alıntıdır.
Otomotiv devi hava yastığı patlaması sebebiyle gelen ölümlerin ardından milyonlarca aracını geri çağırmıştı. En son Eylül ayında Amerika’nın Los Angeles eyaletinde bir kadın 2001 modelHonda Civic aracıyla yaptığı kazada hava yastığından fırlayan şarapnel parçası kadının kafasına isabet etmiş ve olay yerinde hayatını kaybetmişti.
Honda bu kazada kadının ölümünün hava yastığının patlamasından dolayı olduğunu bugün resmi olarak teyit etti.
Başkaları ne der bilmem ama ben honda hyundai Kia ve Toyota'dan haz etmiyorum. Üretim çok fazla hata da o kadar fazla. Fren takılması gaz takılması yok yangın tehlikesi... Tamam geri çağırma iyi birşey ama çağrılma nedenleri epeyce önemli. O yüzden avrupa ve abd üretimi olacak araç benim kanımca. Mümkün oldukça yeni ve üst sınıfa binmek lazım.
Böyle olur 7.60 tanıtımı bayıldım :)
https://www.youtube.com/watch?v=rI2HjQjQSus&feature=youtu.be
Aynen şive süper, yabancı değil bitirdi beni. Ama 7.60'da ne öyle arkadaş yok yok araçta. Bir ara denk gelecek alıp uzun yola çıkacaksın bununla.
Şive sağlam, bmw göz kamaştırıyor. Bir başka sınıf vesselam