-
Ynt: OEM PEUGEOT 308 DVD Navigasyon - Bluetooth
Alıntı:
Esat Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
CES Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar öncelikle konuya bu kadar geç yanıt yazdığım için kusura bakmayın, işlerimin yoğunluğundan dolayı forumu takip etme şansım olmadı :-\
Sportway, cihazınının resimlerini eklemiş; keyifle kullanmasını temenni ediyorum.
Cihazı aldıktan ancak iki hafta sonra taktırma fırsatım oldu;
Deneyimlerime gelince:
- navigasyon İstanbul için harika, radyo'da parazit yada herhangi bir sıkıntı yok,
- Bluetooth - cihaz üzerinden dokunarak aramaya izin verdiği ve bağlantı kuran mobil telefonun rehberini hafızasına aldığı için araç telefonu gibi çalışıyor,
- 32gb'lık SD Card kart taktım; hiç sıkıntı olmadan tanıdı. Gövdeye gömülü olduğu için kozmetik olarak (usb bellekler gibi) sıkıntı oluşturmuyor. Bu şekilde müzik arşivimin çok önemli bir kısmı yanımda...
- Birçok codec'i okuyabiliyor.
- TV fonksiyonu başarılı; ancak hareket halinde bozulma olabiliyor. Kaldı ki çok önemli bir fonksiyon olduğunu düşünmüyorum,
- Ekran kalibrasyonu gayet başarılı, dokunuşları rahat algılıyor,
- Direksiyon kumandasıyla "tam uyumlu" tüm fonksiyonlar, kumanda üzerinden kontrol ediliyor.
- Yol bilgisayarına ve araç parametreleri ekranına ulaşmak mümkün.
- Son olarak Iphone ile tam uyumlu, (ben ara bağlantı kablosunu torpido'daki aux bağlantılarının yanından çıkardım). Cihaz ile bağlantı kurup tüm menüsünü tarayabiliyor.
- Bence en başarılı özelliği ise kontağı çevirir çevirmez, ekrana gelen ve istenilirse seyir süresince kalan Peugeot logosu,
Aklıma gelenler bunlar, aşağıda da forumun tek Sportium THP'si üzerindeki resmi mevcut...(telefon ile çekildiği için kalite düşük)
Bu arada ces arabasını satıyordu sashibinden de gördüm oem ide çekmişti hatta pm yolladım kaça satıyorsun diye FP de görüşürüz dedi:)
Şirket aracına geçtiğim için THP motorlu canavarıma ihtiyacım kalmamıştı; ancak yine de ilanı verdikten 2 gün sonra kaldırdım. İzlemekten ve kulanmaktan keyif aldığım bir makineyi bırakmak istemiyorum. Benim hafta sonu oyuncağım/keyif aracım olarak kalıcak. Zira hafta içi kullanılan sedan wv ve ford tipi araçlar, otomobil kullanmaktan soğumama neden oluyor :bam3
Bu arada Sportium'a sesine bayıldığım turboyu vurgulmak için 308 logosunun altına Turbo ilavesi getirdim.
Cumartesi günü de siparişini verdiğim GTI spoiler'ini hatch'i deldirmeden silikonlamak vasıtasıyla canavarımın üstünde ekliyorum...
Saygılar,
-
Ces ara sıra ugra bak neşer ooluyor diye
-
Alıntı:
Ces ara sıra ugra bak neşer ooluyor diye
uğramak da fayda var, örneğin Berker'in xenon kitini gördük mesala ki, güzel bir örnek :gul2
-
Hong Kong' dan Ekran alıcam.
Ebay dan buldum 3-4 çeşit var ekran kovalayanlar bilir hangisini almalıyım buraya koyayımmı çeşitlerini yoksa marka model tavsiye edebilicek varmı?
-
Ynt: Hong Kong' dan Ekran alıcam.
Hocam iyide ne ekranı :kafa
-
Ynt: Hong Kong' dan Ekran alıcam.
-
-
Double Dın yazmayı unutmuşum. Burdaki verdiğiniz iki ekranda aynı gibi duruyor bu fiyat farkı neden oluyor acaba?
-
Double din
Merhaba arkadaşlar.
Bu konu ile ilgili gerek site içi gerek netten yaptığım aramalardan cevap bulamadığım bazı sorularım olacak.
Malum lcd ekran arızası (ısındığı zaman göstermeme) nedeniyle. Amerikadan gelecek olan yeğenime Double din siparişi vermek istiyorum.
1. Aracıma (2006 1,6 407) uygun olan hangi marka modeli amalıyım?
2. Extradan aparat gereklimi?
3. Double din haricinde başka çözüm olabilirmi?
İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler.
-
Ynt: Double din
Alıntı:
ebaykaya Nickli Üyeden Alıntı
3. Double din haricinde başka çözüm olabilirmi?
Teşekkürler ilginize ilk önce konuyu buraya açmayı düşünmüştüm ama malum lcd arızası için en uygun yerin teknik servis bölümü olduğuna karar verdim.
-
Ynt: 407- 308 - 408 sahibi olanların bilgisine Lcd ekran, Dvd, Bluetooth,Nav vs....
konu daha önceden var olan konu ile birleştirildi.
ibosener bu konuda bayağı bir araştırma ve yazışma yapmıştı.
geçmiş mesajlar belki konuyla ilgili size bilgi verebilir.
-
Ynt: 407- 308 - 408 sahibi olanların bilgisine Lcd ekran, Dvd, Bluetooth,Nav vs....
Konu ile ilgili olarak epeyce bir yazılıp çizildi. 407 nin ilgili yerine uygun ürün ağırlıklı olarak Çin menşeeli olarak üretiliyor . Ve oradan bir şekilde getirtmek mümkün. Ayrıca orjinal RT4 sistemi de PT vasıtasıyla sipariş verilebilir ancak çok çok pahalıya mal olacaktır. Piyasadan kaliteli bir ürünü alıp montaj sonrası orta konsolda kenarlarda kalacak boşluklar içinde el yapımı bir çerçeve yaptırabilme umudunuz var. Bu konuda işi takip eden arkadaşlarda yanıt verecektir.
-
Alıntı:
TaNeRhoca Nickli Üyeden Alıntı
Seçim bitti ama ibo abi hala yok :(
-
Alıntı:
Alıntı:
Neden acaba? :)
-
Alıntı:
Ozan Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
Neden acaba? :)
Bu gün gene biraz propaganda vardı :)
-
mrb bişiy sorucam daha yeni üye oldum da 207 yakıtla alakalı nasıl bilgi alabilirim?
alakasız oldu ama kusura bakmayın
-
Foruma hoşgeldiniz..Lütfen forum kurallarını okuyup ona göre hareket ediniz...böylece daha kolay bilgi edinebilirsiniz ..
-
Alıntı:
ibosener Nickli Üyeden Alıntı
Bugün (08/02/2011) Dünya' ca ünlü alibaba.com sitesinden bir bilgilendirme mesajı geldi.
http://www.alibaba.com/product-gs/392829987/newest_dvd_Peugeot_407_with_bluetooth.html
Bu linkteki cihaz için reisG 'nin yorumu;
Alıntı:
reisG Nickli Üyeden Alıntı
Bu son ürün de evvelki de bence 308 in kokpitine uyumlu zaten adamlar 2nci üründe 407/408 demiş ve resim olarakta 308 kokpiti resmi kullanmışlar. bildiğimiz gibi 408 aslında Çin ve G.Amerika da satışta olan sedan 308 ve kokpit güncel 308 ile birebir aynı. Bu iki cihazı sipariş edecek 407 sahipleri kötü bir sürpriz ile karşılaşabilir. ???
Bizim 407 lere uymuyor sanırım.
ibosener 'in tavsiyesi;
Alıntı:
ibosener Nickli Üyeden Alıntı
DVD için bir başka firma sayfası daha. Fiyatı açık alanda açıklamayacağıma firmaya söz verdiğim için isteyen, ilgilenen arkadaşlara özel mesaşla gönderebilirim.
http://www.fedomcn.com/sdp/717381/4/pd-3732930/7343816-1742137/Car_DVD_GPS_for_Peugeot_407_408.html
Bu cihaz önceki cihaza göre 1 inch daha büyük (önceki 7 inch idi bu 8 inch)
Birde şöyle bir adres var
http://www.topfreebiz.com/product/38...eot-407408.htm
Yol bilgisayarınıda bağlayabileceğim rt4 gibi panelde oynama yapmadan kurulabilen bir cihaz almak isterim. Ama rt4ü Amerikada satan bir site bulamadım, sanırım bulabilsem bile fiyatı oldukça pahalı.
-
bence double din için daha profesyonel yaklaşmamız gerekiyor. Yani yurtdışından alıp taktırmakla acaba uyar mı uymaz mı düşünmektense mygold abimin yaptırdığı gibi ya pioneer yada ismini şuan hatırlayamadım ama Autoshow da görüştüğümüz bir firma vardı araca özel çözümler üreten orjinal montaj çerçeve herşeyi hallediyorlardı. Tabi bu çözümler pahalı pionerr 2400 e diğeri de 1800 e mal oluyordu.
-
Bence son ilanda da 407/408 ibaresi var resimde de 308 sedan nam-ı diğer 408 koyulmuş. resim daha büyümüyor ama dizaynından bu ürünün de sadece 308 dashboard u ile uyumlu olduğunu sanıyorum. Kokpit uyumlu ürünler üreten Cenmax firmasının ikitellideki merkezini arayıp Gökhan Bey ile veya başka bir yetkili ile görüşüp 407 için üretim hakkında bilgi alabilirsiniz. Cenmax 308 için üretim yapmakta.