Peugeot performans yazılımı
Bugün yetkili serviste çatlayan ön camı değiştirmek için gittiğimde bi yazılım önerildi.Servisteki arkadaşlarımız yazılım ile ilgili servis müdürü ve sahibine kadar görüşüp bilgi aldılar.
Buna göre yazılım yarım gün içinde yüklenip motor performansının %25 net arttıgını bildirdi.Bu uygulama ile sonradan uygulanan performans parçalarının yaptıgı motoru yormak,ömrünü azaltmak gibi durumların söz konusu olmadıgını,standart olarak %25 artmış motor güçlü bir araç aldıgınızı varsayabilirsiniz dediler.
Eger gerçekten bu şekilde ise chip tuning düşünen arkadaşlara kesinlikle süper bir alternatif olacaktır.Ben fiyat aldım.1.100 TL artı KDV istediler önce sonra KDV dahil 1000 TL ye kadar indirdim.
Ben uygulamayı düşünüyorum,jant sonrası düşen performanstan da memnun olmadıgım için tam aradıgım şey gibi geldi ,fakat yaptıran bilgisi olan yada tavsiyelerinizi de düşünebilirim.Bilginize :gul2
Ynt: Peugeot performans yazılımı
Chip tuningin servis tarafından yapılanı.. ;)
Alıntı:
γuяdaeя Nickli Üyeden Alıntı
Chip tuningin servis tarafından yapılanı.. ;)
:gul2 Servis yaptıgı için haliyle de iki katı sanırım abi.
Servis dışında çok daha uygun fiyata yaptırabilirsiniz
Alıntı:
Yasin CCK Nickli Üyeden Alıntı
Servis dışında çok daha uygun fiyata yaptırabilirsiniz
E yaptıralım Yasin.nasıl olucak nerelerde mesela?
Alıntı:
Baskan Nickli Üyeden Alıntı
Ben pek anlamam, ilgilenmem de... Ama birçok insandan Mehmet Gazihan ismini duydum. Araştır istersen.
Alıntı:
Alıntı:
Ben pek anlamam, ilgilenmem de... Ama birçok insandan Mehmet Gazihan ismini duydum. Araştır istersen.
Mehmet Gazihan'ın Adana'da işyeri, kendisini ve işini bilirim, Megachips markasını kullanıyor, İstanbuldada iş yaptığını biliyorum, irtibata geçebilirseniz bende öneririm ;)
Yanlız bu işte bir kişi hakkında çok farklı yorumlar alabilirsiniz, çünkü işlem aynı olmasına rağmen her araçta aynı sonucu vermiyor..
Ben şimdi bir VTI kullanıcısı olarak merak ettim, sadece HDI'laramı yoksa VTI'larda kapsamdamı? diye.. :anlamadim2
Benzinli motorda attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor diye biliyorum :)
Alıntı:
Benzinli motorda attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor diye biliyorum :)
:anlamadim2 Pek anlayamadım açıkcası, yoksa forumda bir HDI, VTI sürtüşmesimi var? ???
Alıntı:
Gökseld Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
:anlamadim2 Pek anlayamadım açıkcası, yoksa forumda bir HDI, VTI sürtüşmesimi var? ???
Arabanızda Turbo Olsaydı Chip Tunning den fayda görürdünüz. Ama Turbo OLmayınca Benzinli motorda attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor diye biliyorum :) Yoksa Hdi vs Vti değil, Hdi'yda Turbo olmasında kaynaklanıyor VTI da 120 bg 132 bg çıkıyor HDI'da 112 bg 140 bg oluyor..
Çok pardon, Konuyla ilgili bilgisizliğime verin lütfen. :(
Yalnız benim anlamadıgım durum şu,yada anladıgım durum,
Peugeot ta aynı motorun 110 ve 112 hp liği de var.Ben yazılımla olan bir fark oldugunu düşündüğüm için 11oluk yazılımı yüklüyorlar gibi de olabilir diyorum :) evet saçma fakat bir açıklaması olmalı.Ömer az önce telefonda bana gerekli açıklamayı yaptı motor ömrü açısından sorun olabileceğini söyleyerek.
konu önceden açılmış olan konu ile birleştirildi...
Alıntı:
Yalnız benim anlamadıgım durum şu,yada anladıgım durum,
Peugeot ta aynı motorun 110 ve 112 hp liği de var.Ben yazılımla olan bir fark oldugunu düşündüğüm için 11oluk yazılımı yüklüyorlar gibi de olabilir diyorum :) evet saçma fakat bir açıklaması olmalı.Ömer az önce telefonda bana gerekli açıklamayı yaptı motor ömrü açısından sorun olabileceğini söyleyerek.
Motor Aynı değil 110bg 16v, 112 bg 8v epey farklı yani 110bg'liğin turbosu büyük ama torku 240nm 112 bg'liğin turbosu daha küçük olmasına rağmen 270nm +15 nm overboost ile 285nm
Bu gibi işlemlerde %10-15 arası gerekli ve yeterli performans artışı alınabilir. Ancak %25 gibi artışa zorlarsanız motoru önemli ölçüde yıpratırsınız. Bu konuyla ilgili Peugeot'un yayınlanmış bülteni de var. Almanya da bir 407 nin bu tarz uygulama sonrası sorun yaşaması sonucu Peugeot bu tarz işlemleri kesinlikle yasakladı.
Araçlarımızda parçalarda sonsuz ömür ve emisyon değerleri düşünülerek üretimler yapıldığından belirli kısıtlamalara gidiliyor. Yani anlayacağınız ancak %10-15 yapabilirsiniz. Aksi halde bu iş motoru zorlamaktır. Ayrıca sadece motor da değil Volan ve baskı balata da eklenen yükü taşımak zorunda kalacaktır.
Alıntı:
Ömer Gedik Nickli Üyeden Alıntı
Bu gibi işlemlerde %10-15 arası gerekli ve yeterli performans artışı alınabilir. Ancak %25 gibi artışa zorlarsanız motoru önemli ölçüde yıpratırsınız. Bu konuyla ilgili Peugeot'un yayınlanmış bülteni de var. Almanya da bir 407 nin bu tarz uygulama sonrası sorun yaşaması sonucu Peugeot bu tarz işlemleri kesinlikle yasakladı.
Araçlarımızda parçalarda sonsuz ömür ve emisyon değerleri düşünülerek üretimler yapıldığından belirli kısıtlamalara gidiliyor. Yani anlayacağınız ancak %10-15 yapabilirsiniz. Aksi halde bu iş motoru zorlamaktır. Ayrıca sadece motor da değil Volan ve baskı balata da eklenen yükü taşımak zorunda kalacaktır.
Evet Ömer bende araştırdım söyledikleirn dogru gibi fakat bana servis müdürünün söylediği chipten daha iyi çünkü bu uygulama motor a hiçbir zarar vermiyor idi..fakat seninde söylediğin gibi max. %25 yerinde %15 te iyi bir deger sorunsuz kullandıracak sonuçta.Fakat bunun için istenen fiyat gayet abartı.düşünmek gerek bol bol.
Alıntı:
TaNeRhoca Nickli Üyeden Alıntı
konu önceden açılmış olan konu ile birleştirildi...
abi aramayı yaptım bulamadım.Afedersiniz
Ynt: Powerbox hakkında...
evet deneyimli arkadaşlar chip konusundaki bilgilerine ihtiyacım olacak güncellenirse sevinirim :ralli