yasin kardeşim yay hakkında sana bir sorum olucak yayları taktırdıktan sonra herhangi bir ses gelmeye başladımı araçtan birde konfor nasıl etkilendi hissedilir derecede bir fark oldumu cevaplarsan sevinirim :D
Printable View
yasin kardeşim yay hakkında sana bir sorum olucak yayları taktırdıktan sonra herhangi bir ses gelmeye başladımı araçtan birde konfor nasıl etkilendi hissedilir derecede bir fark oldumu cevaplarsan sevinirim :D
Alıntı:
hakan308 Nickli Üyeden Alıntı
Hakancım ses konusunda bir problem yok fakat konfor konusunda doğal olarak bir kayıp yaşıyorsun, yanlız önceki aracım 206'dan çok daha konforlu olduğu kesin, anlayacağın ne beklediğine bağlı, orjinal gibi bir rahatlık bekleme fakat küçük kasa yada eski model araçlar kadarda rahatsızlık bekleme, bunda yayın markası çok önemli, 2 marka dışına çıkma kardeş, ya H&R yada Eiabach, keyifli sürüşler ;)
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun süredir araçta yaptığım değişiklikleri paylaşmıyordum. 2 Hafta kadar oldu ses sistemi yaptırdım. Daha önce konu açmıştım, kararsızdım orjinal teyp ile mi SONY ile mi set yapmakta. Şimdilik orjinalliğini bozmak istemedim, en önemlisi direksiyondan kontrol özelliği kaybolmasın diye orjinal teyp üzerine yaptık seti, beklediğimden güzel oldu. Ama bahsettiğim Sony MP3&USB Player'ı daha önce kullandığımdan eğer onu kullanırsam 2 kat daha kaliteli ses alacağımdan eminim.
Yapılan işlemlere gelince ;
* Orjinal pandizotu iptal ettik, yerine özel pandizot döktürdük. Bu modele YARIM AY diyorlar, orjinali gibi arka cam ve bağaj arasını tam kapatmadığı için içeriden bas sesini daha iyi alıyorsunuz. Ayrıca üzerine Pioneer 460W takım oturtuk, bunlarada içeriye doğru kavis verildiğinden aynı şekilde ses kaybı yaşamıyor sesi direk içeriye alıyorsunuz.
* Güzel bir Subwoofer kutusu aldık ve içine Kicker Comp 30 yerleştirdik.
* Kaliteli ses sistemi kabloları vasıtası ile Jameson USA 800 4Kanal anfi 1500W digital'den güç aldık.
* Orjinal teybimizde amfi çıkışı olmadığı için amfi çıkışı ayarladık ve orjinal ön hoparlörler fena olmadığı için onlarıda kullandık.
http://i49.tinypic.com/mhhfk.jpg
http://i50.tinypic.com/11tqvjk.jpg
http://i50.tinypic.com/2v15idg.jpg
http://i50.tinypic.com/28unu52.jpg
Edit : Fotoğraf ebatları küçültülmüştür.
bu akşam okuldan eve gelirken her zamankinden farklı bir servise bindim.serviste yol boyunca radyo dinledik.adam hoperlorları değiştirmiş,amfi taktırmış vb. ben bu konunun bayağı bir yabancısıyım.büyük ihtimalle öyle ahım şahım bir sistemde değildi. ancak yine de yol boyunca dinlediğim müzikten büyük keyif aldım.hatta ben bunu dile getirince adam yaptıklarından bahsetti.yani ucuz yollu modifikasyon bile müziği keyif haline dönüştürmüştü.kaldı ki seninki gibi kaliteli bir sistemde müzik dinlemek gerçekten büyük keyif olsa gerek.keyfini sürmen dileklerimle.
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim TanerHocam,
Ben müzik hastası bir insanım, müzikle yatar müzikle kalkarım. Bu yüzden KALİTELİ SES benim için önemli. Bu yaptığım sistem ortalama bir maliyetle yapılmış ortalama bir sistem. Bizden biraz geçti o bangır bangır dinlemeler :) Hocam inanın arkadaşlarımın araçlarında öyle sistemler varki içinde oturamaz, bir kaç KM öteden sesini duyabilirsiniz.
Bahsettiğim gibi sistemde dikkat ettiğim, dışarıdan değil içeriden temiz bir ses almak ;)
Olurda sizde bir sistem yapmaya karar verirseniz, dilimin döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım.
hayırlı olsun Yasin CCK.
benimde eski arabamdaki ses sistemini söktüm.
öle kenarda yatıyorlar.
artık havalar ısınınca gaza gelip bende bağlatcam galiba.
vay vay vay cok guzel olmuş yasin. hayırlı olsun. gule gule kullan. şimdi içinde bi music dınlemek vardı çok super olurdu. bende sese onem verenlerdenım ama oyle bangırtılı degılde taner hocamın dedıgı gibi kulagı yormayan turden. satısta olan pıoneer deh-p7000 ub cd calarım satılmadı. oylece duruyor. 2 adette senın oval hoparlorden var. eger direksiyon ve bilgi ekranı kontrolunu saglayacak bı adaptor alırsam(120 euro) takmayı dusunuyorum. tekrar hayırlı olsun.
Yasin abi hayırlı olsun...
Fotoğrafları küçültüp tekrar eklersen sevinirim...
Aksi takdirde silmez zorunda kalacağım...
yasin yeni tesisatını güle güle kullanman dileğiyle inşallah bundan sonraki hedef jackhammer olur ;D
http://www.mtx.com/caraudio/products...Hammer_800.jpg
Forumda benimle aynı modifiye kafası olan birini görmek gerçekten çok güzel :)
Bu arada numaramı özelden atıyorum teyp üzerinden birkaç ayar yaparak daha kaliteli ses alabilirsin ararsan hem tanışmış hem güzel bi ayar yapmış oluruz ;)
Alıntı:
MaLi Nickli Üyeden Alıntı
Saol Mali,
Yazık günah niye yatırıyorsun sistemi :)
Havaların ısınmasını bekleme bence, soğuk havada güzel ses içini ısıtır ;D
Alıntı:
mygold Nickli Üyeden Alıntı
Çok sağol Hocam,
Bende öyle kulak yormayan sistem taraftarıyım (Ama arada sevdiğim şarkı olduğunda gümletmiyor değilim :D)
Senin CD çaların bildiğim kadarıyla Bluetooth ve USB özelliği var, eğer oysa çok sağlam bir model hocam, satma kullan ;)
Bahsettiğin o aparatı bende araştırdım, 120 Euro çok fazla hocam, hiç gerek yok bence, onun yerine kendi kumandasını kullanırız yada uzanır değiştiririz ;D
Sevgili Berker teşekkür ederim,Alıntı:
Berker ÇELİK Nickli Üyeden Alıntı
Site kurallarını biliyorum, elimden geldiğincede uymaya çalışıyorum biliyorsun. Fakat maalesef bu sefer böyle oldu. Çünkü biliyorsunki yaklaşık 1 haftadır imageshack.us çalışmıyor. Diğer kullandığım foto upload sitesinde resize özelliği olmadığından küçültemedim. Evdeki PC'ye ulaştığımda fotoğrafları küçültüp tekrar yükleyeceğim. Yani böyle olmak zorunda kaldığı için kusura bakmayın. "Silmek zorunda kalacağım" kısmındaki ince nüans için teşekkür eder, sevgilerimi sunarım.
Ne maazeretim varmış ya :D
Teşekkür ederim Hakancım,Alıntı:
hakan308 Nickli Üyeden Alıntı
JackHammer efsanedir ya, onu bizim 308'e ekleyebilmek için bağajı değil arka koltuklarıda iptal etmek gerekir ;D
İlk fırsatta arayacağım ;)
120 Euro luk aparat deediğin sanırım teybi kontrol etmek için değilde
araç menüse girmek için.
benim aklıma double din çok çeliyor.
Kenwood mono anfim var.
birde Phonocar ın 38 cm lik HiTec Supwoofer 'ı.
http://img38.imageshack.us/img38/7121/phonocarhitec.jpg
By null, shot with SONY ERICSSON p910i at 2009-06-16
benim bagaj müsait forumca toplanıp aban jackhammer alalaımAlıntı:
Yasin CCK Nickli Üyeden Alıntı
:) :)
jackhammer için aracın ön arka dahil bütün koltuklarının sökülmesi şöför koltugu yerine daha az yer kaplayan recaro koltuk takılması ön yolcu koltuk kısmına anfilerin kapasitörlerin akülerin döşenmesi arka koltuk ve bagaj yerinede jackhammer konulması lazım ;D tabi arka görüş imkanı kalmayacağı için arka tampona kamera takılıp onunda ekranlı bir dikiz ayna alıp ona bağlamak lazım anlıycağınız az buçuk zahmetli ;Dha birde bagajdan içeri girmezse mecbur tavan kesilecek o vesileylede cam tavan yaptırırsınız ne güzel bi taşla iki kuş O0Alıntı:
MaLi Nickli Üyeden Alıntı
mali dedigim aparat hem bilgi menusunu hemde direksiyon kumandalarını kontrollediyor.
ürünün adresi varmı sende?Alıntı:
mygold Nickli Üyeden Alıntı
urun bu mali .sayfadaki pdf linkini tıkla.
http://www.connects2.co.uk/c2searchresults.aspx