Su soguklar gecince servise goturecegim en acil . umarim yol da birakmaz o zamana kadar
Printable View
Su soguklar gecince servise goturecegim en acil . umarim yol da birakmaz o zamana kadar
Yanlız benim anlamadığım bir konu var 2013 model bir araca sahibim Aracımda 6000 TL lik ses ve multimedya sistemi mevcuttur ve orjinal akü kullanıyorum allah :nazar lardan saklasın daha tık demedi , bu parça kolay bitecek yada tükenecek bir malzeme değill . Hocam hangi servise gittiniz ? bahsettiğiniz rrakamlar akü için yüsek rakamlar ?
Bence Ömerin bahsettiği ve start -stop destekli akü almanız yeterli olur eğer sorun aküde ise ...
Shell in Yakıtlarında katkı maddesi kullanıyor bazı araçlar için bu performans demek oluyor ama bizim araçlarımız için geçerli değil hatta de-avantaj sağlamakta bu sorun ankara bölgesinde çoğalmakta olup hatta servis hakkında bu tip sorunlarla karşılaşılmaktadır . örn Yılbaşından 3 gün önce kız arkadaşımın arabasında meydana geldi 2013 308 sportium akü dediler sonra makineye bağladıklarında Mazot müşürü çıktı Tavsiyem Total Exelium ankara içi en güvenilir istasyon Paris degol Caddesinde ( Emek metro duragından tandoğan istikametine giderken sağ tarafta kalıyor) .
Mucahit hocam da soyledi daha once total kullaniyordum son 3 depoyu shell kullandim ama totalime doncem galiba :)
Ben aracımı ilk aldığımda yakında Shell olduğu için oradan almıştım. Forumda arkadaşların önerileriyle ikinci yakıtımı Total Excellium aldım. (Daha üçüncüyü alamadım :) )
Ama forumdaki arkadaşlarıma güveniyorum Total ile devam edeceğim.
Ama gel gelelim çevremde bulunan arkadaşlara deyince herkes ağzı bir karış açık nasıl oradan alıyorsun diyorlar :)
Arkadaşlar çok eski bir konu ancak stop&start ile ilgili yeni farkettiğim bir tespitimi buraya bu sorunu yaşayanları aydınlatması için yazmak istedim. Bilemiyorum belki daha önce başka bir başlıkta paylaşılmıştır. Aslında bu, yani benim başıma gelen olay, bir sorun değil(miş). Aracım henüz 20000 km de 308 sportium. Son iki aydır soğuk havalardan sonra stop&start yapmadığını farkettim. Her şeyi kontrol ettim. Akü seviyesi iyi görünüyordu, stop&start ışığı çalışıyordu, herhangibir arıza mesajı kaydı yoktu. Ancak her duraklamada eco ışığı yanıp sönüyor ve bir türlü motor durmuyordu. Her şeyi denedikten sonra üzülerek bu kadar düşük kilometreye rağmen bir akü sorunu ortaya çıkabileceğini düşünmeye başlamıştım ki aklıma bir anda sürücü emniyet kemeri geldi. Son bir aydır sadece şehir içinde kısa mesafeler gittiğimden ve günlük düz yol 20 km git-gel yaptığımdan ötürü sürücü emniyet kemerini (çok büyük bir yanlış olmasına rağmen) hep koluğun üstünden takılı bırakmıştım. Aracı sürerken aklıma bu gelir gelmez, kemeri çıkarttım ve emniyet kemeri uyarı sinyalini duyduktan sonra kemeri tekrar taktım ve ilk ışıklarda frene basar basmaz araç anında stop durumuna geçti ve herşey gayet düzgün çalışıyor şu anda.
Kısacası araçlarımızda emniyet kemeri susturucusu olarak kullandığımız aparatlar yahut, emniyet kemerinin kendisi sürekli olarak takılı kalırsa sistem bunu algılıyor ve sanırım bir önlem olarak hiç bir sorun olmasa bile eco işlevini devreye sokmuyor.
Gerçekten enreresan. Mantığa da yatkın aslında ama bence sadece tesadüf etmişde olabilir.
Konu eski demişsiniz ki gerçekten bu bende 4-5 ay yorum bırakmış, bizim aküde de zayıflama var çoğunlukla sistem çalışmıyor demişim.
Nitekim bundan 2 ay önce,yorumu bıraktıktan yaklaşık 2 ay sonra:) akü öldü ve enteresan olan araç marş alıyor,farlar falan herşey faaldi ancak seviye dengesizleştiğinden arıza ışıklarını yakmaya başladı ve rail müşürü denilen bşr parçanın kısa devre yapmasına neden oldu.
Akü değişince herşey halloldu.
Bence eğer akünüzde bir sorun olup olmadığından emin olun ve varsa değiştirin gitsin.
Çünkü sonradan başka elektronik devrelere zarar verme olasılığınız oluyor. Ben 100 küsür liralık bşr müşürü bozdum ama çok daha pahalıya çıkabilirdi.
Halısınız. Ben de daha önceki aracimda tecrübe ettim akü sorunun. Ancak su anki aracım daha ikinci yılını doldurmadı ve akü gerçekten iyi kapasitede görünüyor. Yine de servise ugrayacagım bir ara. Ancak bu gün gün boyu araç eco sistemi sağlıklı bir şekilde çalıştı ve benim de aklındaki soru işareti kayboldu.
Aslına bakarsaniz çoğu durumda kendim iptal ediyorum zaten Ancak bazen uzun sureli duraklamarda kontağı kapatmaktan çok daha pratik oluyor.
Merhaba arkadaşlar...
Ben daha geçen hafta peugeot 308 1.2 active otomatik araç aldım. Bir iki gün sorunsuz kullandım. Bu günlerde ise aracı çalıştırınca eco off tuşunun ışığı aktifleşiyor ve Start stop özelliği devre dışı kalıyor. Düğmeye bastığımda sıcaklık nedeniyle sistem devre dışı mesajı geliyor. Biraz yol gittikten sonra lambanın ışığı kendiliğinden sönüyor ve eco devreye giriyor. Bu durumun normal olduğunu söylediler. Biraz daha kilometre yapınca durumun düzeleceğini söylediler ama benim içim rahat etmedi. Böyle bir sorunla karşılaşanlar var mı? eco off tuşunun ışığının siz basmadan yandığı ve yine kendi kendine söndüğü oldu mu?
Bizde 1.6 bluehdi var bizde her gün oluyor bu olay. Burda gün boyu hava 40 derecenin altına inmediği için s&s ı pek kullanamıyoruz yaz aylarında. Hava sıcaklığı 36-37 derecenin üstüne çıktığında sistem devre dışı kalıyor. Kullanma klavuzunda da çalışması için gereken şartlarda uygun sıcaklıktan bahsediyor
Teşekkür ederim tsinanb kardeşim. Verdiğin cevap içimi rahatlattı. Demekki bu durumu arıza olarak algılamamak lazım. Aracın motoru korumak için aldığı bir önlem olarak görmeliyiz. Bunun haricinde zaten aracın hiçbir problemi yok. Hatta ben şunu söyleyebilirim, ben hayatımda bu kadar seri, bu kadar kullanması zevkli bir araç kullanmadım. Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin herkese. Ama Bu 308'ler 2. elde de çok değer kaybetmez. Çok tutulur. Yaşamak lazım. Bu kadar atak bir araç inanın kullanmadım.
Arkadaşlar selam,
Belirttiğim aracı sakaryadan 2. el olarak aldım ve istanbul a geldim. Yolda start stop sorunsuz çalışıyordu. Trafikte durduğum zaman motor stop ediyor, frenden ayağımı kaldırınca çalışıyordu. Lakin o günden bu yana yaklaşık 3 haftadır start stop hiç bir zaman çalışmadı.
Servise gittim Akü kontrolü yaptılar, akünün orjinal yani ilk aküsü ve 3 yaşında olduğunu vegücü düşük olduğundan ve start stop un bundan çalışmadığını söylediler.
Akü değiştirdim. Banner 70ah start stop akü taktılar. Hala çalışmıyo. Araya bayram girdi henüz gidemedim servise.
Bilgisayara da bağladılar serviste start stop kapalı değil ve arıza uyarısı da yok. Arka arkaya 4-5 gün aracı kullandım yine çalışmadı, yine çalışmadı...
Sizce neden çalışmıyordur bu Start&Stop ?
Start Stop çalışmamasının ilk nedeni her zaman aküdür. Eğer aküden eminseniz öncelikle cihaza bağlamak bir kontrol etmek gerekir. Bu arada Banner marka nedir hiç duymadım? İlk akım gücüne dikkat ettiniz mi?
Bu ilk akım gücü nerede ölçtürülür servisler ölçebilir mi?
Akünün üzerinde yazar