İçime kurt düştü. Ben en iyisi varta taktırayım. varta pahalı diye bunu almıştım. üstüne para vericez mecburen... bu 400 varta 800 dü.
Printable View
İçime kurt düştü. Ben en iyisi varta taktırayım. varta pahalı diye bunu almıştım. üstüne para vericez mecburen... bu 400 varta 800 dü.
Varta akü 500 tl diye biliyorum ben. 800 çok yüksek
muhtemelen akünün ilk akım değeri düşüktür. 760CCA olması gerekiyor ama piyasada 650cca olan düşük modeller de var, sizinki ondan olabilir.
bosch ve varta aküyü internetten kargo dahil 450 liraya alabilirsiniz, isterseniz özelden link atabilirim. eski akünüz de size kalır, artık satar mısınız birine mi verirsiniz, iade mi edersiniz size kalmış :)
bahsettiğim varta aküyü bayiden 300 lira gibi bir fiyata değiştirmişti ankarada bir arkadaşım ama geçen seneydi, bayi fiyatları bu sene nasıldır bilemiyorum.
edit : inci akünün de start stop modelleri varmış. bizim araçlarımıza uygun olanı 325 liraya satılıyor. bence değerlendirilebilir, pek bir aklite farkı olacağını düşünmüyorum.
Mutlu da AGM olarak akü çıkardı bilginiz olsun.
Haklısınız, fiyat bana da çok yüksek geldi ama 308 imde vartanın bir aküsünü dışardan aldım.
Bu Akü arızalı çıktı ama onlar bunu hiç kabul etmediler, testlere soktular bilmem neler yaptılar her seferinde aracın aküsü akşamdan sabaha kadar durduğu yerde bitiyordu.
Kabul etmediler değiştirmediler en son varta agm almıştım o bayiden takas usulüyle.
Bu olay bana ders olmuştu aküyü servisten almak konusunda. Ama şu an yaşadığım olay da bana bir ders oldu şimdi.
Yarın gidicem değiştirmeye muhtemelen iade almazlar ama varta ya geçicem.
Takılan akü de bu, Banner AGM 570 01
http://www.batuoto.com.tr/banneraku/...TR05.2014D.pdf
bu pdf dosyasında özellikleri yazıyor.
Soğukluk Test akımı 720 yazıyor. Herhalde bahsedilen ilk çalıştırma akımı budur.
Servise gittim akü arızalı çıktı yenisi ile değiştirdiler. 48 saat start stop çalışmaz dediler sonrasına bakıcaz artık.
NOKTA
Değerli arkadaşlar bende 2012 model 508 sw aldım siyah 407 aracımdan vaz geçtikten sonra
aracın start stop özelliği çalışmıyordu.
Okumadığım forum ve kitapçık kalmadı sonra araç bir gün çalışmadı akü bitti
400 tl verip bir jel akü aldım
1 hafta gene tık yok araçta
başladım denemelere farları teyibi lcd ekranı kapadım başladım sürmeye
ve baya bir süre sonra ışıklarda istop etti ve sistem çalışmaya başladı
akü dolmuştu sanırım.
Sonra 13 derece sıcaklıkta sabahleyin aracı çalıştırdım hemen hareket ettim 500 metre sonraki ışıklarda istop etti
motor soğuktu dışarda hava 13 derece idi yani yol gitmeyi ısınmayı beklemedi.
Kemer takılı değilken araç istop etimiyor çünkü manevra yapıyor bir yere yanaşıyor olabilirsiniz.
buda güzel bir olay ben tam eve gelince kemerimi çözüyor ve rahat rahat istop etmeden manevra yapıyorum.
Şirkette kullandığım VW Passattada Kemer takmayınca s&s devre dışı kalıyordu.Bizim Peugeotlarda'da bu sistemin olması güzel (Kemerini takarsan tasarrufu yaparsın) :gül6:
Vw CCde kemer takmayınca auto hold sistemide çalışmıyor.
G2 ile takaTuka
Merhaba.Arkadaşlar foruma yeni üye oldum aracımıda yeni aldım sayılır.2013 Model e-hdi sportium ilk aldığımda araba çalışır çalışmaz devreye giren s&s sistemi 2 hafta sonra yani bugünden itibaren çalışmamaya başladı.Aracı işe gidip gelirken kullanıyorum yani ortalama gidiş geliş ortalama 8km. civarı yol yapıyor.Acaba mesafe kısa olduğu için akümü boşaldı akünün boşalıp boşalmadığını nasıl anlayabiliriz ? Birde konuyu baştan sona okudum boşaldığı öngörülen akü s&s sisteminin kendi aküsümü yoksa genel kullanım ve düğer ihtiyaçlar için kullanılan akümü ?
Kısa mesafe ve soğuk havalar dolayısıyla çalışmıyor olabilir. Start stop, arabanın kendi akusunden güç alan bir sistem. Uzun yol yaparsanız düzelir diye tahmin ediyorum
Cevap için teşekkürler.Birde çalıştığı zamanlarda akşam araç ışıkları açıkken duraklayıp s&s devreye giripte araç tekrar çalışırken araç içindeki ışıklar ve normal farlar kısılıp tekrar yanıyormuş gibi oluyor normal birşeymi buda acaba ?
Normal mi bilmiyorum ama aynı problem bende de var arabayı aldığımdan beri. İşin kötüsü mesela ışıklarda duruyorsunuz, sonra yeşil yandı, araba çalışırken farlar sanki selektör yakıyormus gibi parlıyor, öndeki araca ayıp oluyor acele et der gibi :)
Evet aynen söylediğiniz gibi s&s devredeyken araç tekrar çalıştığında selektör yapar gibi ışıklar bi parlayıp normale dönüyor.Bu arada bugün 25-30km kadar yol yaptım s&s hala çalışmıyor akünün değişmesi gerek sanırım.
bence aküyü değiştirmek için hiç acele etmeyin. soğuklardan dolayı çalışmıyor olabilir, marşa ilk bastığınızda araçta geç çalışma gibi bir sorun var mı? eğer ilk çalıştırmada zorluk varsa o zaman akünün değişim zamanı gelmiştir bence.
geçtiğimiz haftalarda benim aracımda da start-stop çalışmıyordu. sonra bir gün otonom hareket de çalışmamaya çaşladı (ayağınızı frenden çektiğinizde gaza basmadan hareket etmesi - otonom hareket oluyor). sonra işim gereği 150km yol yaptım ve iki özellik de kendine geldi. ama hala kısa mesafelerde ve çok soğuklarda stop özelliği çalışmıyor. akü 3 seneyi geçmiş, yakın zamanda değişmesi gerekiyor ama ben bu kışı atlatabileceğni umuyorum.
Marşa basmada simdiye kadar hic soeun cikmadi hep tek sederde calisiyor ama saniyorum s&s icin akunun biraz daha verimli calismasi gerekiyor.Akü icim biraz fiyat arastirdim internet ustunden varta marka 430tl en uygun fiyat gibi fakat simdilik degistirmeyi de dusunmuyorum.2-3 gun boyunca araci her calistirdigimda direk s&s u kapatiyorum. Aracla biraz yol yaptiktan sonra s&s devreye giriyor birkackere s&s yaptiktan sonra tekrardan s&s yapmamaya basliyor.Gittigi kadar gitsin artik ilerde akuyu degistirmek tek care saniyorum.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar Merhabalar,
2012 Model 308 1.6 e-hdı 112 lik peugeot aracım var.
Aracı alalı yaklaşık 6 ay oldu. ilk başlarda start-stop çalışmıyordu. Aküsünü İnci Akü Efb olan alıp taktırdım. Hatam şu oldu, takan yerin hangi akünün daha iyi olacağına dair net bilgisi yoktu. Farklı birkaç işlemim vardı yaptırmışken onuda yaptırayım dedim. Ankara'da değiştirdim. Ankara'da çalışmadı fakat uzun yol yapıp İstanbul'a geldiğimde start-stop özelliği çalışmaya başladı. Aradan 1 ay geçince tekrar eco mod ekrandan bile gidip tamamen devre dışı kaldı. Arabayı her çalıştırdığımda eco mod devre dışı demekte. Birkaç yere gösterdim, tesisat sisteminden kaynaklanabileceğini söleyip, bırakılıp komple tesisatını incelememiz gerekir dediler. Aküyü ölçtürdüğümde 13.92 değerini göstermekte. Zaman bulamadığım için bırakamadım. Birde bırakmadan sizlere sormak istedim. Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Ankara İstanbul'da bu konuyla ilgili yönlendirebileceğiniz yer var mı?
Şimdiden teşekkürler..
Arkadaşlar, kimsenin bilgisi yok mu? Help Please..
Merhabalar, şu konuya göz atın isterseniz;
http://www.forumpeugeot.com/showthre...ght=start+stop
Teşekkür ederim.. Fakat önceden de baktım okudum hepsini, oradaki akü sorunu, benim akü Yeni değişti, elektrik tesisatı olabilir mi diye sormak istedim. Belki tanıdık yerler olur oraya götürürüm diye düşündüm. Belki bir arkadaşta bana benzer problem yaşamıştır..