Zaman konusunda yardımcı olamasam da mekana davet edebilirim yazın:)
Sony Xperia Z2 ile Tapatalk kullanılarak yazıldı..
Printable View
Yok abicim ya benden de ancak çırak olur, işin hobi kısmımdayım. Bizim bahçede forum organizasyonu bile yapabiliriz aslında. Mangal için müsait ortam
İkiniz de mütevazi davranıyorsunuz :)
Sent from my SM-N920G using Tapatalk
O zaman yazın bir şeyler yapalım ömer :)
Yaza yaparız bir çalışmalı buluşma :)
Mangal dediler geldik :)
SM-N7505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkürler. Bu forumdaki arkadaşlık duygusunu çok seviyorum. Şöyle hep beraber bir mangal partisi, hatta mümkünse hamsi partisi harika olurdu. :) Hamsiler benden :arkadas
Uzun yıllar önce karlı bir günde Belgrad Ormanlarında öyle bir gün geçirmiştim. Mangalda hamsiler, elde soğan ve ekmekler bekliyoruz. Pişen doğrudan ekmek arasına gidiyor. Lezzeti hala damağımda.
Neden olmasın diyelim, inşallah hep beraber bir araya geliriz.
Hamsiler benden onda sıkıntı yokda, temizlemesi kimden merak ediyorum...:kafa
Tarih uygun olursa bir porsiyon da beni ekleyebilirsiniz 😊😁
SM-G935F S7 Edge cihazımdan gönderildi.
Yok abi bana bağlı kalmayın benim sağım solum belli olmaz ama yaza Ağustos başında gelecem bir aksilik olmazsa :)
Zaman bulup diğer forumları dolaşırken bir konu dikkatimi çekti. Millet aracının ne zaman ve nerede imal edildiğini merak ediyor, ama muayene tarihi üzerinden bulmaya çalışıyordu. Hemen forumumuza baktım ve tabii ki Ömer Kardeşimin uzun zaman önce bu konuya açıklık getirdiğini gördüm.
Dam numarası ile ilgili paylaşımlar yapmış ve bilgi vermiş. Hatta DAM numaranızı verin ben size ne zaman nerede imal edildiğini de söyleyeyim bile demiş. Hizmette sınır yok gerçekten. :) Eksik olmasın, Hızır gibi imdadımıza her zaman yetişiyor.
Ben de araştırma yapınca bu konunun aslında oldukça ilgi çekici olduğunu farkettim. Araçlarımızın doğum tarihlerini merak edien arkadaşlar olabilir.
Şöyle bir çalışma yapmamız gerekiyor. Öncelikle kapılarda bir etiket var. Hani boya kodu falan da oluyor üstünde. (başka yerlerde olanlar kızmasın)
İşte o etiketin resmini çekin, veya en üstteki numarayı not edin. O numaranız DAM numaranız.
Benim kedinin etiketi şöyle. Rakamı da işaretledim.
http://i53.photobucket.com/albums/g5...pskdgwjagk.jpg
ilk 5 rakam doğum tarihini son 2 rakam veya harfte olabilir onlarda doğum yerini simgeliyor.
Uzun uzun listeler üstünde aramak yerine pratik bir site buldum. Bu siteye gidin. İlk 5 rakamı yazıp Calculate'i tıklayın.
https://bartebben.com/map/citroen-peugeot-rp-dam-orga-number.html
TAA TAAAAAAA işte kedinizin doğum tarihi karşınızda.. :D
Doğum yerini merak edenler dostlarımız lütfen şu listede son 2 karakteri arasın.
CA Aulnay sous bois
76 Trnava
77 Buenos Aires Argentina
78 Porto Real Brazil
81 Poissy
82 Villaverde
83 Ryton England
85 Vesoul
88 Mulhouse
89 Sochaux
U5 Pininfarina
U8 Sevel Nord Sud Val di sangro
U9 Sevel Nord Valenciennes
FV Vigo
Bu durumda benim kedinin doğum tarihi 17 Eylül 2015 . Doğum yeri ise Sochaux muş :)
Bu seneyi kaçırdık ama seneye pastasını keseriz artık inşallah..:nazar
Süpersin Necdet abi :) Anlatım şahane :)
Necdet abi çok iyi bilgi :) acaba bu bilgi daha eski modellerde de aynı mıdır mesela 206? 😄
Ömer daha iyi bilir büyük olasılıkla. Ama bu sistem eski modeller içinde geçerli diye biliyorum.
2012'de Ömer Kardeşimin emek vererek hallettiği konu linki ---->>>>>
http://www.forumpeugeot.com/showthre...Tarihi-ve-Yeri