Ben o konuda cevap çıkar diye düşünmüştüm, Konuya hakim olan arkadaşlar muhakkak yardım ederler, inşallah kısa zamanda sorununuz çözülür
Printable View
Ben o konuda cevap çıkar diye düşünmüştüm, Konuya hakim olan arkadaşlar muhakkak yardım ederler, inşallah kısa zamanda sorununuz çözülür
Çok teşekkür ediyorum tekrar. Bakalım birkaç gün daha bekleyelim.
Selamin aleykum.aracimda birkac haftadir s&s devreye girmiyor.arac durdugu zaman eco isareti yanip sonuyor ama arac stop etmiyor.sizce nedeni ne olabilir?simdiden tesekkurler.
Akünün kontrol ettir hocam
Yüksel ihtimal aküden kaynaklıdır.
Anladim tesekkurler
Bazı koşulları sistem inceleyip S&S çalıştırmayabiliyor. Mesela klima veya düşük sıcaklık veya yüksek sıcaklık gibi...
Ancak genelde bir süredir çalışmayan ECO modu aküyü işaret eder.
Akünüzü 12V 70Amper 760A bir akü ile yenileyiniz. Sistem yine bir süre çalışmaz. Sonra çalışmaya başlayacaktır. Bu da ilave şarj besleme ünitesinin tekrar dolması ile ilgilidir.
Bilgiler icin tesekkur ederim.
Ilk satirdaki ihtimallerin hepsini denemistim,olmamisti.birkac sorum var?
_araci cok fazla kullanmiyorum.gunde 5 kilometre haftasonuyla birlikta 100_150 km anca kullaniyorum.s&s akusu bu yuzden zayiflar mi?
_aracim 2014 cikisli akunun omru bitmis olabilir mi?
_akuyu yenilersem ayni sorun tekrarlar mi?sonucta yine az km yapacagim.
_aku sarja baglanabiliyor mu?
_Ve yeni aku nekadardir?
Biraz cok oldu ama aydinlatirsaniz sevinirim.simdiden tesekkurler..
Arkadalar günaydın bugün sabah araca (2017 model 3000 allure ep paket) bindiğimde star&stop'u kapalı olduğunu gördüm (aracı eşim kullanır) bende tekrar açma istediğimde ekranda "eco devre dışı sıcaklık uyumsuz" yazdı kendi aracım olam 2012 model allure 508 de hiç böyle bir durumla karşılaşmadım bu konuda bilgisi olan varmı?
Hava sıcaklığının yüksek olduğu durumlarda devre dışı bırakmanıza izin vermiyor...Yani normal...
BEN DEVRE DIŞI BIRAKMIYORUM ARAÇ KENDİ DEVRE DIŞI BIRAKIYOR TEKRAR AÇMAK İSTEDİĞİMDE " eco devre dışı sıcaklık uyumsuz" DİYOR
Normalde sizin 508inizde de aynı durum var ancak size bunu Eco ışığı yanıp sönmesi şeklinde belirtir. Forumda defalarca belirtmiştik. Eğer Sıcaklık çok yüksek veya çok düşükse ECO kendini devre dışı bırakır. Ayrıca Klima vb tüketimler de ECO modunun çalışmasını engelleyebiliyor.
Lütfen tamamı büyük harf yazmayın.
Araç çok çalışmadığında da akü şarj problemi oluyor. Genel de şehir içi eco mod pek açmıyor zaten. bunun da sebebi klima falan açılması. Uzun yolda belli bir kullanımdan sonra yani %85 üzeri çıktığın da otomatik devreye giricektir.
Aynı sorun bende de vardı ve servise gittim
Servisin dediği ECO mod un devreye girmesi için akü ömrünüz %85 üzerinde olması gerektiğini söyledi
Aracım 2012 model ve aküsü orjinal di.. 2017 yılın da değişti.. gerisini sen hesap et
Şarj olmayacağını akünün değişmesi gerektiğini söyledi
Normal akülerden değil bunun aküleri
Alırken start&stoplu akü olmasını söylemelisin
Ben serviste montaj dahil taktırdım 2 Ay önce.. inci marka aküyü 600 TL ye taktılar toplam da.
Piyasa da 600 TLye daha kaliteli aküler alabilirsin ancak garantisi olmuyor..
Sana tavsiyem klima açmadan bir kaç gün sık sık bin uzun KM ler yap. büyük ihtimal düzelicektir.
Düzelmezse tavsiyem serviste değiştir aküyü.. en azından 1 YIL garantisi var. 1 yıl boyunca ECO devreye girmediği her an götürürsün paşa paşa yenilerler.
Akünün her yerde 2 yıl garantisi var. Servise hiç gerek yok.
Start stop un sehirdisina veya uzun yola gerek yok akünüz iyiyse şehiriçinde çalışır ama başta soyledigim gibi yüksek sıcaklık veya yoğun klima sebebiyle devreye girmeyebiliyor.
SM-N920G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
S&S arkadaşların dediği gibi akü ile ilişkili ama akü yeterli dolulukta olsa bile girmediği durumlar var.
Örneğin emniyet kemeriniz takılı değilse devreye girmiyor. Veya devredeyken kemeri çözerseniz anında araç çalışıyor.
Motor aşırı sıcaksa devreye girmeyerek soğutma işlemine devam ediyor. Özellikle kış aylarında motor çok soğukken de devreye girmiyor.
Klima açıkken devreye giriyor ve anlık olarak klimayı kapatıyor. Ayak frenden kalkınca motor ve klima tekrar çalışmaya başlıyor. Ama hava sıcaklığı 35'ler civarındaysa klima durmasın diye devreye girmiyor.
hayırlı akşamlar. 508'de eko modu her kontakta tekrar devreye girmeyecek şekilde devreden çıkarmanın bir yolu var mı?
Aracı çalıştırın ECO Off tuşuna basın
http://imageshack.com/a/img922/2467/ouycoM.jpg
Tamamen iptal etmeyi bilmiyorum ama sanırım bir şekilde iptal ediliyordur.Mesela Renault modelinde örnek vermişler
https://www.youtube.com/watch?v=0bsABPGNznA