tesla Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar, 90 beygir 1.6 HDI 2011 308'im var. Box, chip vs takmadan, yazılım ile 110-115 beygir arasına, torkun da 205'ten 240-250 civarına çıkarılabileceği, duman, zorlama vs olmaması için 110 beygir civarında güç sağlayan yazılım ile tuning yapılabileceğini Denizli'deki tuning bayilerinden öğrendim. Tork da 205'ten 240-250 NM arasına çıkacakmış. Zaten benim için önemli olan da bu tork artışı. Tuning aklıma iyice yattı. Hatta bu pazartesi yaptırmayı bile düşünüyorum. Farklı markalar farklı fiyat veriler. 350-500 lira arası fiyatlar. en pahalı pschiptunning verdi. En güvenilir gelen ise markasını hatırlayamadığım, italyan yazılımı kullandıklarını söyledi (yarın arayıp ismini öğrenip buraya yazarım).
Hepsinin ortak dile getirdiği şey, kaput dahi açılmadan, soket yoluyla, yazılım tuning'inin yapılabileceği oldu.
Sizce 90'dan 110'a sadece yazılım ile mümkün müdür? Zararını görür müyüm? aracı hırçın kullanmıyorum, devrinde kullanırım ve tuning yaptırma amacım ise uzun yokuşlarda aracın ihtiyaç duyduğumda hızlanabilmesi.(özellikle 4. ve 5. viteste)