Murat66 Nickli Üyeden Alıntı
Selam Arkadaşlar,
Benim aracım 308 Access 2011 model makyajlı kasa 92bg. Aracımı sakin kullanırım, yakıt tüketimini minimum düzeyde tutmaya çalışıyorum. Şehir içi 5.5lt (iş saatlerinde kullanımla), şehir dışı 4.8lt (İstanbul - Bursa arası ve 60km kadar Bursa şehir içi kullanımla) performansına sahibim. Ancak ivmelenme istediğim zaman da aracımın bunu sağlamasını istiyorum. Doğru karar verebilmek için bu konu başlığı altında neredeyse baştan sona her yazıyı okumaya çalıştım. Ancak yazılanları okurken bazen yazılım atılmasında karar kılar gibi olsam da bazen de motora takılan chip cihazlarına karar verdiğim oldu. Anlayacağınız hala karar vermedim.
Benim için önemli olan nokta aracımın eksozundan duman atmaması. Yazılanları okurken yazılım atılarak dumansız bir şekilde 120bg civarında güç üretimi yapıldığını okudum. Aracımdan 110bg lik bir güç almamda benim için yeterli olacaktır. Yeterki duman atmasın.
Öncelikle aracımın henüz garantisi bitmedi. Garantiyle ilgili bir problem çıkartmadan nasıl ve hangi yöntemle aracın bg ve tork gücünü artırmak doğru olacaktır. Uygulama kolaylığı maliyet açısından değerlendirmeler yaparsanız sevinirim. Motora takılacak parçalar konusunda az çok kendi sitelerinden fiyat öğrenme şansım olmasına rağmen yazılım atılması işleminin ne kadara mal olacağı konusunda hiç bir bilgiye sahip değilim.
Forumda konuya hakim olan arkdaşların olduğunu düşünüyorum. Bana konuda yardımcı olabilirlerse memnun olurum.
Saygılar