Senin yazını henüz okumamıştım. Yoksa derdim hocam :)
Printable View
Toprağım geçmiş olsun, daha önce aynı şekilde muayeneden geçip şimdi geçememesi çok garip gerçekten, farklı bir muayene istasyonuna gitsen değişen bişey olur mu acep...
sac jant spec :)
Ne diyelim şimdi Yasin abi,her istasyonda aynı tantana insanı çığırdan çıkarıyorlar. Uğraşsan dert uğraşmasan ayrı dert. Egzozdan niye bıraktı ? Bende corsaya irmscher performans egzoz düşünüyorum bir sorun çıkarırmı acaba ?
İstasyondan içeri girerken heyecen,istasyondan çıkınca sinir ve şiddet eğilimi bürüyor insanı. Teşekkürler TüvTürk.
Egzoz olayı şöyle Türkiye de ki yasalar gereği belli bir desibelin üstünde ses çıkaran egzozlar yasak, para artı araç bağlama cezası var, ama tüv e göre(yurt dışında geçerli olan) araçta yapılan her türlü değişikli özellikle motor gücüne artı değer katan her değişiklik tespit ettirilip ruhsatta ilgili bölüme işlenmeli,işlendiği sürece kesinlikle sıkıntı yok,işlenmezse cezaları yurt dışında da büyük.çok detaylı bir konu aslında çünkü bazı ülkeler motor gücüne göre vergi alıyor bazıları araçların ağırlığına bakıyor falan filan. bizde ise tüv ün ses çıkarmadığı cam filmine polis kafayı takabiliyor,yani oturmuş bir düzen yok kurumların birbirinden haberi yok. sistem bozuk,işlemiyor.
Bahsettiğin durumun videolu anlatımı :D Gülerim ağlanacak halimize :D
http://www.youtube.com/watch?v=Hee44JqJ97c
ben forumpeugeot'tan geliyorum demedın herhalde yasıncım.
yasin öncelikle geçmiş olsun.
arkadaşlar aracın orjinal jant lastik ölçüleri kapı içlerinde yazmakta onun dışında bir ölçüyle giderseniz sorun oluyor.
nitekim abdullah da böyle bir sorun yaşamıştı.18"likleri çıkarıp tekrar gitmişti muayeneye.
şimdi yazacaklarımın tabiki yasinin aracıyla bir ilgisi yok ama yeri gelmişken de yazmadan edemedim.yasini istisna tutmamın sebebi de yasinin forum üyesi olması değil; sevgili kardeşimin bu işin ilmini yapmış olması ve sorumluluk sahibi örnek kişiliğidir. :iyi
muayeneyle ilgili benim kişisel fikrim bu muayene işini ne kadar sıkı tutarlarsa o kadar iyi olur.hatta muayene öncesi yapılan türlü şarlatanlıklara da asla göz yumulmamalı.
trafikteki bir çok araç teknik şartları sağmamadığı için tehlike oluştururken, bir çoğu da hadsiz hesapsız yapılan modifiyelerle acemi ellerde dehşet saçmakta.en basiti kaçınız gece vakti karşıdan gelen çakma zenonlu araç sürücüsüne küfretmiyor!? veya gecenin bir yarısı müzik sistemini açmış evlerin bile camlarını titreten, egzos sesiyle ortalığı inletenler için ne düşünüyoruz? vs. vs...
yani millet olarak öz denetim yeteneğimiz olmadığı için maalesef sürekli dış denetime muhtacız.yeri gelmişken içimi dökeyim dedim. :)
Yasinim geçmiş olsun;
Benim eski 308'in çok eksiği vardı, satacağımdan dolayı servise de götürmemiştim. Geçemeyeceğini düşündüğüm için, muayene yaptıran şirketler diye arattım internetten ve geldiler 100tl karşılığında yaptırıp geçirdiler. ;) haberin olsun kardeşim :)
Bir ara lastiğe çivi girdi... Tamirciye girdik. Lastikçiler bile lastik kiraya veriyorlar muayeneden geçirip geliyorsun geri alıyor. :)
ben geçen eylulde 18 inç mille miglialarımla hiç bir sıkıntı olmadan geçtim..bence bunlar eksoza bozulmuş olabilirler..
TÜV-TÜRK iyi mi? kötü mü ?bilmem ama muayeneye giderken aracın üzerindeki sonradan takılan herşeyi sökmek gerek kolay kolay geçirmiyorlar.:obi-xenon farla ugraşıcağıma eminim önümüzdeki haziranda
yasin hocam cok gecmiş olsun.
Yasin Bey,geçmiş olsun. Umarım kısa zamanda halledersiniz.