2011 auto6r aracım içinde yazılım araştırması yaparken OBD portunun kapalı olabileceği söylemişti.
Bu durumda ecu da bulunan chipi lehimlerinden sökerek dışarıda harici bir okuyucu ile programlayacaklarını düşünüyorum.
Printable View
Aslında kıyaslamadan ziyade, anlatmaya çalıştığım diğer markalar sarsıntısız, bilmem saniyenin kaçta kaçında vites değiştiren şanzımanlar için arge yaparken peugeot un bunların karşısına 6r gibi bir teknoloji ile çıkması bana garip geliyor. İstediğiniz kadar düzgün kullanın, biraz trafikte kalsanız tak tuk ses gelmeye başlıyor, yokuş kalkış sistemi var ama devredeyken gaza basmayacaksın 4 sn geçmesini bekleyeceksin vs vs..
daha profosyonel teknolojiker lazım gibi, yarıştığı rakiplerin biraz gerisinde, en azından bana öyle geliyor, belki de ben yanlış düşünüyorum.
Hill holderın süresi 2 sn dir bu sürede trafik ışıklarında sarı ve ardında yeşil ışık yanması için geçen zaman,ama ben kendi ablamdan bir örnek vereyim aracımı ilk kullandığı zamanlarda ayağını frenden o kadar hızlı çekip gaza basıyordu ki araç içinde bir ileri bir geri hareket ediyordum,sora anlatarak durumu izah ettim bir kaç sürüş sonrasında alıştı ama tabi o arada bzim baskı balatadan bir iki defa koku geldi 63,000 km yi devirdim ve şuan için hala bir sorunum yok ama benim kendi alışma sürecimdeki kullanımım ve ablam etkenini göz önüne aldığımda normalde 120,000 km denen baskı balatanın 100,000 i bulması bile iyi bir sonuç olur. diğer şanzımanların da hiç birisi auto6r nin verdiği tüketim değerlerini veremiyor, kağıt üzerinde daha iyiler ama wv nin araçlarını emisyon sınıfında üst sırada göstermek için hayali bir sınıf daha ürettiğini de unutmayalım.
İstenilen şey konfor ve sorunsuzluk ise tam otomatik şanzımandan başka bir seçenek yok şuan için bence, çünkü çift kavramaların daha tam sıtabil bir hale geldiğini göremiyoruz maalesef.
auto6R nin güncel hali de bence son derece güzel,yani bir çok kişinin takıntısı olan freni bırakınca gidiyor mu sorusuna evet gidiyor diyebiliyorsunuz. Auto6R nin bir suçu yok onu pazarlarken ne sattığını bilmeyen pazarlamacıların ve test etmeden araştırmadan alıp sonrasında da yokuş aşağı inerken ayağımı gazdan çektiğimde vites değiştirmiyor diyen tüketicilerin hatası var bence. ne aldığımızı bilmiyoruz,nasıl kullanmamız gerekitiğini bilmediğimiz gibi bilende yok, deneme yanılma yöntemleriyle öğreniyoruz. 3 . dünya ülkesi olmak böyle bir şey sanırım.
Slm arkadaşlar,
Bugün yarın ben de yazılım yaptıracağım gibi duruyor. Az sonra Maslak Oto dan arkadaşımdan fiyat alacağım. Box konusunda ise ben de Racechip ile görüşmüş ve aracıma uygun box ı geçtiğimiz Cumartesi günü taktıracaktım. Fakat bu konuşmaya kulak misafiri olan Mercedes motor teknisyeni arkadaşım kesinlikle yazılım yapmamı tavsiye etti. Nedeni ise; önce aracımın kondisyonuna, km sine ve benzer durumlarına bakıp tam olarak ne istediğimi anlayıp karşılığında tam olarak aracıma en uygun ne verebileceklerini bilecek olmamızı gösterdi. Box taktığında böyle bir imkanın söz konusu olmadığını da ekledi.
Bu arada benim amacım aracımın daha HIZLI gitmesinden ziyade daha rahat ivmelenmesidir. Prensip olarak eğer motor hacmi artmıyorsa güç artışı beraberinde ekonomi getirir mantığındayım.
Az önce aracımı Chiptuning işlemi yapılmış bir şekilde aldım. Yüzde yirmilik bir tork ve beygir gücü artışı oluştu. Bir hafta boyunca deneyeceğim. Kısa yapmış olduğum test sürüşünde araçta hissedilir şekilde çekiş gücünün arttığını gördüm, koca gövdesini daha rahat kaldırabiliyor. Son süratle işim olmadığı için dip gaz yapma gereği duymadımı. Bir hafta boyunca yakıt derecesini ölçtükten sonra artı eksilerini sizinle paylaşacağım.
Selamlar Buğra,
Ben de kendi aracıma yazılıp attırma işlemi yapmayı düşündüğüm için aracının yazılım atılmasından sonraki performans ve yakıt sonuçlarını merakla bekliyorum. Yazılım attırma işlemini nerede yaptığını ve alınan ücreti bizimle paylaşabilir misin? Yazılım attıktan sonra bazı araçlarda siyah duman atması gibi sonuçların olduğu duudum. Bu konuyla ilgilide bilgi verebilirsen memnun olurum..
Saygılar.
Merhaba,
Tabi ki sonuçları yazacağım.
Siyah duman konusunda bir şey söylemem gerekirse o da Chiptuning işlemini yapmadan evvel gazı sonuna kadar zorladığımda benim aracımdan zaten geliyordu, bir süre sonra da yoğunluğu azalıyor ve vites/devir normale döndüğünde tamamen kayboluyordu.
İşten çıktığımda otobana bağlanıyorum, orada deneyeceğim.
Yarın bu sorunu cevaplar, belki yol bilgisayarına bakarak yakıt konusunda da bilgi verebilirim ama doğru bilgiyi Cuma günü yazabileceğimi tahmin ediyorum.
Rakam ise 500 TL, tanıdığımız bildiğimiz ve güvendiğimiz yer, Maslak Atatürk Oto San Sit. Alper Bey. Para iadeli, ki ben vermedim bile, bir hafta deneyeceğim, memnun kalırsam ödeme yapacağım. Tabi bu ödeme sistemini tanımadıklarına uygulamıyorlar.
www.drecu.com
Bilgilendirme için teşşekür ederim.
Peki aracına yazılıp atılmadan ve atıldıktan sonra DYNO tesli yapıldı mı? Performans artışının doğru tespit edilebilmesi için tecrübeli arkdaşların sürekli bu testi yaptırın uyarılarını okuyoruz.
Forumumuza özel indirim yapan güvenilir bir yerle anlaşşak chip tuninge talebin artacağını düşünüyorum.
Hayır yapmadım, Alperin de benim de zamanımız yoktu. Belki başka bir gün.
Veriler ise şu şekilde.
39 KM yapılan yol, 32 km ortalama hız ve 7 lt yakıt tüketimi. Dün depomu doldurmuştum, yarın akşam aynı saatte ve aynı pompadan yeniden dolduracağım ve eski usül ölçeceğim bir kere de. Bakalım yol bilgisayarı ile klasik hesap yöntemi birbirini doğrular cinsten mi? Yalnız şunu söylemek isterim ki 2.0 otm bir araç için bu değer çok iyi gibi geliyor bana. Chip yapmadan önce 8,4 lt gibi bir tüketimim vardı. Tabi daha çok çok yeni bu değerler. Giderek daha doğru ve istikrarlı olan ölçümleri bulacağımı düşünüyorum.
Performansa gelirsek 90-150 km hızlanma çok çok iyi. 0-100 ise ölçmedim, onu da bugün yarın ölçerim ve sn bazında yazarım buraya.
Olabilir, ben de elimden gelen yardımı yapmaktan mutluluk duyarım. Maslakta bir sürü yer var ve tabi ki Türkiye'de de. Ama ben hem tanıdığımız güvendiğimiz yer olması hem de nazımın geçeceğini bildiğimiz için burayı tercih ettim. Üstelik fiyatı da gayet mantıklı. İlgilenen olursa Alperin telefonunu verebilirim, kendisinin de bilgisi var forumda paylaşacağımdan.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sinancığım bu önerinle alakalı önce düşünülmesi gereken şu forum chip tunning olayına ne derece güveniyor, birde bu tip uygulamalar her ne kadar profesyonelce yapılsa dahi gerek uygulayıcı firma hatası gerek mekanik problemler gerek kullanıcı hatasından kaynaklanabilecek risklere daima aşırı derecede açık ben şahsen kimseye mutlaka yaptır yada ben çok çok memnunum sende denemelisin alsana fiyatını da %50 indirttim diyemem çünkü karşımdakinin aracını kullanımın tarzını ve ihtiyaçlarını bilemem layıkıyla. En basitinden Mercedes E350 CGİ'si olan bir akrabam bir diğer akrabama arabasını öve öve aynısından aldırdı şu an överek aldırdığı akrabam aldıran akrabama bu araba ışıklarda patinajsız kalkmıyor senin tavsiyenin ben ............. diye devam eden methiyeler düzüyor. Biz ancak bu tip uygulamalarla alakalı bilgimizi görüşümüzü olumlu yada olumsuz yönlerini paylaşa biliriz diye düşünüyorum. Kimse yanlış anlamasın chip tunning uygulamasını asla eleştiriyor yada yeriyor değilim hatta bende bazen düşünüyorum.
Uyarın için teşekkür ederim.
Amacımız milleti chip konusunda gaza getirmek değil.Yaptırmak isteyenlere yol gösterebilmek.
Daha öncede forumdan arkadaşlar ile aynı anda benzer şeyler deyenip karşılaştırma yapma imkanımız olmuştu.
Hani nazımızın geçebileceği güvenilir bir yer olursa daha iyi olur düşüncesindeyim.
power box race chips universal box alanlara allah akıl fikir versin derim ben, REMAP ing yapmak varken neden öyle hint fakiri teknolojilere para verirsiniz anlamam, ben arabamı tam depo benzinle verdim 3 gün kaldı mekanikte, vites vites devir devir ECU ayar yapıldı; boxlar standard modeller üstünden programlaması yapılır ama her fabrikadan çıkan araç ruhsattaki beygiri vermez kullanım şekil benzin vs unsurları tarafından güç kaybı olur, güç kaybı olan bi araç a standard model üstünden uygulama yapılırsa motor kaldıramaz ciddi problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz, ama remap yaptırabilirseniz aldığınz güç neyse ona göre işlem yapabilirsiniz emin olun en sağlıklı uzun ömürlü ve maks. gücü alırsınız, kendim şahit oldum remap yaptırdığım RCZ ile racechip li arkadaşımla kalktık ciddi boy farkı attım, biraz emek verirseniz ilgi gösterip araştırırsanız gerçekten değicek, mesela türkiyede kimse motor balansının ne olduğunu bilmez 92 model bmw 3 motorundan 11 devir çevirdiğini kendi gözlerimle gördüm, biz ülkemizde usta diye geçinen insanlarla çalışıyoruz biraz daha değer verip araştırın gerçekten deyicek...bu arada motora remap yaptınız bitmiyor öyle hemen aktarma elemanlarınızın da bir ECU su vardır oda oranları elden geçirilmelidir yoksa kucaklaşırsınız aşkınız şanzumanınızla=)
Box fiyatları bayağı ucuzlamış.
http://www.ebay.com/itm/Peugeot-508-...#ht_2162wt_943
http://www.al-racing.com/index.php?c...ce9548a0581d16
Ben de çip yaptırmak istiyorum, babama söylediğimde ise ''eğer böyle bir güç artışı sağlamak mümkünse fabrika niye yapmamış?'' diyor. Ben de bulamadım bu sorunun cevabını. Sizlere sormak istedim. Bir yazılım ile hem motor gücünü ve torkunu artırıp, yakıtını da düşüren bir sistemi fabrika niye uygulamamış?
valla konuyla ilgilisi yok ama mesajını okuyunca direk aklıma bu geldi::D
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...SBCl5Z8eotGLeA
Babanıza şöyle bir açıklama yapabilirsiniz, motorun kullanılmayan bir kapasitesi var buna atıl kapasite deniliyor,yazılım uygulayarak bu atıl kapasite de kullanılır hale geliyor, bu durumda bu işi profosyonel yapan firmalar bu kapasitenin tamamını gene kullanmazlar, yurt dışını örnekleri incelersek, soft ve hard yazılım olarak bazı firmalar yazılımlarını geliştiriyorlar. hard yazılımlar motoru limitlerin de kullanma imkanı sunar ancak, tam güç yada tam yük her zaman sorun çıkarmaya daha müsaittir aracı sürekli red line da kullandığını düşünün kadranda bile kırmızı çizgiler var riski belirtmek için, soft yazılımlar ise bu bahsettiğimiz atıl kapasitenin de bir kısmını kullanarak(tamamını değil) gene güç artışı sağlıyor yani atıyorum motorda % 20 lik bir atıl kapasite var bu %20 nin %10 u kullanılıyor ve gene atıyorum bu yüzde 10 motor gücü üzerinden yüzde 20-25 güç artışı sağlıyor.
Fabrika bunu neden kullanmıyor a gelince birçok teknoloji ürünü gibi motorlarını hemen tüketmek istemiyorlar,yani 140 hp tam kapasitesi olan bir motoru bu güçte satarsanız farklı modeller için farklı motor üretmeniz gerekir ve motor ar-ge leri çok da ucuza yapılan işlemler değil, bunun dışında motor sürekli yüksek performansta çalışmadığı için oluşabilecek arıza yada aşınmalar daha az seviyelerde tutuluyor.
Firmalar modeller arasında bile güç artışı yaparken yazılım dışında bir çok parçayı değiştirip,sorunsuzluğu korumak ister. aklıma gelen ilk örnek 207 gt ve 207 Rc olur, araçları yakından incelememiş yada teknik bilgisine göz atmamış insanlar genelde aynı motor sadece yazılım değişik der ama durum o kadar basit değil,farklı piston çapları, farklı turbo farklı yazılım gibi değişkenler var.Amaç bahsettiğimiz o atıl kapasiteyi koruyabilmek.