Peugeot'tan yepyeni ve çığır açaçak bir teknoloji daha. Peugeot geçtiğimiz günlerde tanıttığı Hybrid Air teknolojisi ile B Segmenti bir araç için 2.9 lt/100 km tüketim ve 69g CO2 salınımı vaad ediyor. Sistemin aktif olarak 2016 yılında kullanılmaya başlayacağını belirten PSA, 2020 yılında 2 lt/100 km tüketime sahip bir otomobil piyasaya sürmeyi hedefliyor.




Hybrid Air Nedir?


Hybrid Air, geleneksel bir benzinli motorun yanısıra gücünü sıkıştırılmış havadan alan bir hidrolik pompa ve motor barındırır. Tanıtımlarda bir C3'ün üzerinde sistem şu şekilde konumlandırılmış. Motor, Şanzıman, Hidrolik Pompa, Hidrolik motor Aracın ön kısmında kaput altı bölgesinde. Hava tankı ise aracın iki dingili arasında uzunlamasına konumlandırılmış. Düşük basınçtaki hava tankı ise bagaj bölmesinde bulunuyor. Sistem elektronik beyin ile yönetiliyor. Sıfır emisyon (Sadece Hava ile) veya Kombine veya Sadece Benzinli motor ile çalışabilen araçta frenleme ve yavaşlama ile geri kazanım sağlanıyor.





Tanıtım aşamasında C3 kullanılsada aynı platforma sahip 208de benzer uygulama olacak. 1.2 VTI 82Hp lik benzinli motor sahip bu iki araç oldukça ekonomik tercihler olacak. Ayrıca 308 ve C4 üzerinde 110Hp dolayında güç üreten benzinli bir araca da aynı sistem uygulanacak.























Teknik Döküman için: http://www.psa-peugeot-citroen.com/s...rid-air_en.pdf